Chez Sandra

Mindenmentes töltött hagyma (glutén- liszt- tej-, tojás- hozzáadott cukor mentes)

Georges August Escoffier, a leghíresebb francia századfordulós séf nevéhez fűződik a párizsi Ritz megalapítása. De mivel ez nem egy építészeti oldal, így inkább a fantasztikus receptjeivel foglalkozzunk! Az Ő nevéhez fűződik az eredeti töltött hagyma receptje. Az eredetiben  nincs bacon, brokkoli és quinoa sem, van viszont sok-sok petrezselyem. Ez a töltött hagyma azért is nagyszerű,… Tovább »

Fondant au chocolat (NYÍRFACUKROS, GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Ez a gyorsan összeállítható lisztmentes torta a csokoládérajongók kedvence lehet. A gyerekek szerint hívjuk “Gombóc Artúr-tortának”, (igen, most nagy szezonja van Nálunk a Pom Pom Meséknek 😉 ) mert hogy annyira csokoládés, biztos imádná Gombóc Artúr is. Ha flancos – francia – nevet akarunk neki adni, akkor a “Fondant au chocolat” néven nevezzük! (Mert hogy… Tovább »

Kougelhopf, kouglof – az eredeti elzászi kuglóf

Mint már megszokhattuk: ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Most egy francia tradicionális kuglóf, kougelhopf avagy kouglof receptet hoztam. Az elkészítése nem ördöngösebb mint egy átlag kelt tésztájúé, ha betartjuk a szabályait. A kelt tészta elég kényes dolog, nagyon sok minden befolyásolhatja a sikerességét: először is az ideális környezet hőmérséklete körülbelül 25°/30°C. Ha ez nincs meg,… Tovább »

CURRYS KARFIOLKRÉMLEVES A SÜTŐBŐL (glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A karfiol nem egy sűrűn használt zöldség Nálunk, bár az ízét szeretjük, de ahogy Férj fogalmaz, “Én szeretem, ő nem szeret Engem”. Szóval a puffasztó hatása miatt ritkán készül. Pedig a karfiol jó étrendi hatással rendelkezik, jelentős B1 és B2-vitamin tartalommal bír, ezen kívül a C vitamintartalma is magas. Feltehetőleg krétai gyökerekkel bír, ám első… Tovább »

Chocolate Creme (Fraîche)

Ezt a nagy-nagy csokoládéimádóknak ajánlom! Brutálisan csokoládés, és fantasztikusan finom. Az, igazi bűnbeesés garantált! Nem is mondok erről többet, de remélem aki megcsinálja majd mond, mert ezt egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni! Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 100 g étcsokoládé (60%-os) 200 g créme fraîche v. tejföl 2 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!