Chez Sandra

QUINOA PALACSINTA – Crêpes à la farine de quinoa (GLUTÉN-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Ismeritek a quinoát? Nem? Én már szerencsére igen. És nagyon megkedveltem. A quinoa nem egy új keletű növény. Ezt a diós, kellemes ízű magot az inkák aranyának is nevezik. A quinoa, azon túl, hogy nagyon finom, rendkívül tápláló is. Nem gabona, hanem a chenopodium növénycsalád gyümölcse, így a GLUTÉNMENTES TÁPLÁLKOZÁSBAN fogyasztható! Könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú,… Tovább »

FONDANT AU CHOCOLAT (glutén-, fehér cukormentes)

Ismét egy villámgyors, és nagyon csokoládés édesség készült eritritollal és kókuszliszttel. A kókusz és csokoládéimádóknak egyszerűen kötelező! A gluténmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül! HOZZÁVALÓK (2 adaghoz) 50 gramm vaj 1 egész tojás 70 gramm magas kakaótartalmú csokoládé 60 gramm eritritol 20 gramm kókuszliszt só 2 ek kókusztej egy-egy csipet kókuszreszelék a díszítéshez ELKÉSZÍTÉS A sütőt… Tovább »

Madeleine (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

Madeleine [ejtsd mádlen] egy igazi franciásan francia teasütemény. A sütemény története 1745ben kezdődött a francia Lorraine régióban lévő Commercy nevű városkában. A történészek szerint egy francia Madeleine nevű szolgáló lány ilyen kis szivacsos, habkönnyű süteményekkel kínálta Stanislaw Lezczynskit, Lotaringia hercegét (XV. Lajos feleségének édesapja). Nagyon ízlett neki, és egyre többször készíttette el vele mind maga,… Tovább »

Kougelhopf, kouglof – az eredeti elzászi kuglóf

Mint már megszokhattuk: ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Most egy francia tradicionális kuglóf, kougelhopf avagy kouglof receptet hoztam. Az elkészítése nem ördöngösebb mint egy átlag kelt tésztájúé, ha betartjuk a szabályait. A kelt tészta elég kényes dolog, nagyon sok minden befolyásolhatja a sikerességét: először is az ideális környezet hőmérséklete körülbelül 25°/30°C. Ha ez nincs meg,… Tovább »

ALMÁS FLAUGNARDE (GLUTÉNMENTES)

Flaugnarde [ ejtsd: flonyárd] a francia neve ennek a nagyon könnyű, és egyszerűen elkészíthető finom süteménynek. Eredetileg a Limousin régióból származik, és testvéri kapcsolatban áll a clafoutis-val (ejtsd: klafuti). Szinte ikrek is lehetnének, azonban a  két finom sütemény között az egyetlen különbség, hogy eredetileg a  clafoutis csak és kizárólag cseresznyével készülhet, a flaugnarde bármilyen más… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!