Chez Sandra

TARTE AU CHOCOLATE

HOZZÁVALÓK 1 adag vajas tészta (pâte brisée) 3 tojás + 3 sárgája 30 cl tejszín 80 gr vaj + a forma kikenéséhez 40 gr barna cukor 300 gr jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé ELKÉSZÍTÉS Melegítsük elő a sütőt 180C ra. A kinyújtott tésztát egy kivajazott pitesütőbe tesszük egy villával megszurkáljuk és 15 percig sütjük. Amíg… Tovább »

MINDENMENTES, EGYSZERŰ COQ AU VIN

  A francia konyha egyik legismertebb étele a coq au vin, vagyis a vörösboros kakas. A legenda szerint először Julius Caesar szakácsa készítette, mikor a gallok, miután leigázták őket, a császárnak ironikus ajándékként rágós, öreg kakast adtak.    Az étel elkészítése nem bonyolult, viszont az előérlelés miatt mindenképpen előre fel kell rá  készülni, hiszen a… Tovább »

PROVENCE-I KOSÁRKÁK

HOZZÁVALÓK  1 feuilles de brick két részre vágva 10 deka 5%os zsírtartalmú darált marhahús negyed póréhagyma 1 bő evőkanál provence-i fűszerkeverék só, bors creme fraiche snidling  olívaolaj ELKÉSZÍTÉS A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A póréhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy edénybe 2 evőkanál olívaolajat teszünk, adjuk hozzá a póréhagymát és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a provence-i… Tovább »

CSOKOLÁDÉS PUFFANCS

HOZZÁVALÓK 250 gramm minőségi magas kakaótartalmú csokoládé   50 gramm vaj   70 gramm puffasztott rizs fagylalt mentalevelek ELKÉSZÍTÉS Egy fedeles tálba tegyük a vajat és az apróra zúzott csokoládét. Lefedve (maximumon) rakjuk be 2 percre a microba, majd a letelte után forgassuk bele a puffasztott rizst, és alaposan keverjük át. Kis tálkákba nyomkodjuk a… Tovább »

BIBELESKAES VAGY BIBBELSKASE

HOZZÁVALÓK 400 g fromage blanc 100 g creme fraiche (30%) 25 g fokhagyma  50 g salotta 15 g snidling (30g) só, bors  ELKÉSZÍTÉS Egy tálba tesszük a fromage blanct és a creme fraichet, összekeverjük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott salotta hagymát, a snidlinget, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverejük.  Minimum fél órára hűtőbe… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!