Chez Sandra

HALAS QUICHE ZÖLDBORSÓVAL ÉS RÉPÁVAL

Egy újabb kis quiche,és szintén anti konyhatündér versióban készült. Csak jelen esetben nem sonkával, hanem baby répával és zöldborsóval és még egy kis tengeri fehér húsú hallal készült. No meg sok-sok finom petrezselyemmel és snidlinggel. Kicsit olyan, mintha finomfőzeléket sütnénk meg tarte-nak. Vagyis még jobb is. HOZZÁVALÓK 2 közepes fehér húsú tengeri hal 10-15 deka zöldborsó… Tovább »

Sauce bourguignonne

A mártás vagy szósz a francia sauce szóból ered.  A sauce a franciába a latin salsusból került, melynek jelentése: sós.  A szószok az ételek ízét összeharmonizálják, kiemelik, érdekesebbé teszik. Számtalan mártást, szószt, öntetet lehet megkülönböztetni, mást-mást használnak a különböző országokban, sőt, lehet hogy a szomszédasszonyok is másként készítik el egy-egy ugyanazon a néven futó szószt…. Tovább »

KECSKESAJT LEVENDULAMÉZZEL

A csodálatos Provence-i táj látványával és illatával szükségszerűen együtt jár a levendula méz is. Különösen nagyra értékelik a “műértők” ezt a kincset. Szerencsére Magyarországon is egyre több helyen fellelhető már a boltok polcain. A dolgos méhek munkáját augusztus-szeptemberben (közvetlenül a levendula virágzási időszaka után) “takarítják be”. Borostyán sárga vagy elefántcsont-fehér színű, jellegzetesen kellemes illatú méz,… Tovább »

RATATOUILLE, A DÉL ÍZE…

A ratatouille [ratatuj] neve sok embernek ismerősen hangozhat. Ha máshonnan nem, a L’ecsó (franciául Ratatouille) c. Walt Disney meséből. Mondjuk a mese címe egy kis szójátékot is rejt magában, hiszen a főhős egy patkány, ami franciául “rat”. És ugye a fontos ételkritikusnak Ő készíti el a ratatouille-t vagyis a francia lecsót. De mi is az… Tovább »

LA PURÉE MAISON – HÁZI KRUMPLIPÜRÉ

HOZZÁVALÓK 1 kiló burgonya 100 ml tej 3 ek creme fraiche 40 gr vaj 1 egész tojás só, bors 1 kk őrölt szerecsendió  ELKÉSZÍTÉS  A burgonyát megmossuk, fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, felforraljuk, majd kislángon puhára főzzük.  A levét leöntjük, lehúzogatjuk a héját, és egy másik tálba áttéve a megfőtt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!