Chez Sandra

CLAFOUTIS III.

Bár a blogon már található több fajta clafoutis recept is, most ismét egy újabb alapján készült ez a pofon egyszerű sütemény. Jelen esetben meggy került bele, és a tetejét mandulaforgácsokkal szórtuk meg. Igen többes szám, mert segítőim is voltak. Négy gyermekkéz válogatta és tette a tésztába a meggyszemeket nagy gondossággal. HOZZÁVALÓK 2 marék meggy 3… Tovább »

MINDENMENTES Bœuf bourguignon

Már többedik alkalommal került asztalra ez a finom, francia, autentikus finomság. Nagyon szeretem készíteni is, mert a cocotteba minden előkészíthető, és a finom borban való állás csak jót tesz Neki. Egy álmos vasárnapon, vagy vendégek várásakor kell-e ennél elegánsabb megoldás, mint hogy az ember csak időben betolja a sütőbe? Bár az “időben” lehet, hogy kicsit… Tovább »

MINDENMENTES ÉDESBURGONYÁS MARHARAGU (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A hűvösebb idő beálltával jobban kívánjuk a bendőmelegítő ételeket, mint például a ragukat. Ez az édesburgonyából készült finom fogás a főzéshez használt vörösborral kínálva akár vendégváró fogásnak is megállja a helyét.   A ragu a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!     HOZZÁVALÓK 50 deka marhahús 1 db póréhagyma 2… Tovább »

MUSTÁRRAL ÉS CAYENNE BORSSAL SÜLT CSIRKE (glutén-, liszt-, tojás, fehér cukormentes)

Íme egy megoldás az amúgy eléggé semlegesnek mondható csirkemell ördögivé tételére. Kap egy ropogós kérget, ami alatt meglepetésszerűen megbújnak a csípős és pikáns ízek. Frissen, ropogósan vinaigrettes salátával tálalva mennyei. A kenyérmorzsát az apró bolti helyett készíthetjük megszikkadt kenyérből melyet robotgépben nagy szeműre darálunk. Így ha megsül, sokkal ropogósabb és izgalmasabb lesz, mintha apró morzsával készült… Tovább »

SZILVA CHUTNEY

Szilvalekvár vajas kenyéren… De finom is tud lenni.. A különleges, francia változata azonban nem vajas kenyérre való, inkább húsok mellé, vendégváró falatok tetejére. Nekem mindig van a hűtőben egy kisebb üveg borba áztatott aszalt szilva. Már így magában is nagyon finom tölteléknek, húsokhoz. De ez a belőle készült chutney tényleg extra ízvilággal rendelkezik.Elkészítése nagyon egyszerű!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!