Chez Sandra

CITROM MOUSSE

Frissítőt tessék, frissítőt tessék… Hozhatok Önnek valamit? … Ismerősek ezek a mondatok? Nem? De aktuális ugye? Jó meleg van. Ilyenkor a gyümölcslevesen kívül nem valami sok minden esik jól. De talán az, ami savanykás, és hűsítőleg hat Ránk.Na ez a finomság olyan. Már a neve hallatán az ember szájában összefut a nyál. CITROM MOUSSE… Finom,… Tovább »

Készítsünk otthon tejterméket! Provence-i és borsos sajt (glutén-, liszt-, tojás-, szója-, élesztő-, hozzáadott cukormentes)

KÉSZÍTSÜNK OTTHON TEJTERMÉKET sorozatunkban most borsos és provence-i zöldfűszeres kéregben lévő sajt elkészítését mutatjuk be. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, nyugodtan vágjunk bele. Az egyes fázisokban vele foglalatoskodott idő bár pár perc csak csupán, így is több nap mire elkészül. De mégis érdemes, mert a házi, magunk által csinált (DIY), adalékanyag mentes finom sajtot kínálhatunk… Tovább »

FRANCIA BAGUETTE

A franciák egyik főbb ismertetőjegye – az “Öreg- Hölggyel” (Eiffel-torony) egyetemben – a hosszúkás, kívül ropogós, belül kissé nedves, és hólyagos finom kenyér, a baguette [ejtsd bágett]. Manapság szinte minden második – de minden harmadikon biztos! – hogy található önmagából finom illatokat ontó pékség. Itt a hosszú rudak garmadájával találkozhatunk, amelyek készülhetnek csak finomlisztből, teljes… Tovább »

AZ EREDETI FRANCIA BRIOCHE

A francia reggelik egyik rendszeresen feltűnő finomsága a brioche (ejtsd briós). Ez a kalácshoz nagyon hasonlító édes finomság belül fehér és omlós, kívül azonban barna, és ropogós. Már magában egy finom – bűnös fogás- aminek élvezetét már csak azzal tudjuk tetézni, ha otthon, saját kezünkkel – és ha módunk van akkor a gyerekek kezeivel együtt… Tovább »

(FRANCIA) HACHIS PARMENTIER – TRADICIONÁLIS RECEPT (glutén-, liszt-, cukor-, tojásmentes)

A hachis parmentier egy francia fogás, amelyben a sajttal összefogott krumplipürés réteg alatt egy finom darált húsos ragu lapul. Az elkészítés nagyon egyszerű, és az külön remek benne, hogy előre is elkészíthető. Így pl ha szombaton előkészítjük, és hűtőbe rakjuk, akkor másnap, vasárnap csak sütőbe kell tolnunk, és élveznünk a gyorsan elkészülő ebédet. A receptben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!