Chez Sandra

CURRYS KARFIOLKRÉMLEVES A SÜTŐBŐL (glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A karfiol nem egy sűrűn használt zöldség Nálunk, bár az ízét szeretjük, de ahogy Férj fogalmaz, “Én szeretem, ő nem szeret Engem”. Szóval a puffasztó hatása miatt ritkán készül. Pedig a karfiol jó étrendi hatással rendelkezik, jelentős B1 és B2-vitamin tartalommal bír, ezen kívül a C vitamintartalma is magas. Feltehetőleg krétai gyökerekkel bír, ám első… Tovább »

Chocolate Creme (Fraîche)

Ezt a nagy-nagy csokoládéimádóknak ajánlom! Brutálisan csokoládés, és fantasztikusan finom. Az, igazi bűnbeesés garantált! Nem is mondok erről többet, de remélem aki megcsinálja majd mond, mert ezt egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni! Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 100 g étcsokoládé (60%-os) 200 g créme fraîche v. tejföl 2 evőkanál… Tovább »

MERINGUE (glutén-, liszt-, tejmentes)

Akár magában, akár pl citrom sorbet-hez vagy mousse-hoz is kínálhatjuk ezeket a habkönnyű szárított halmokat. Az elkészítése pofonegyszerű, az elkészítésénél azonban fontos, hogy hagyjunk neki kellő időt a kiszáradáshoz. Igen, alacsony hőfok, és megfelelő hosszúságú idő kell a kiszárításához, különben ragacsos lesz a közepe. Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK 2… Tovább »

EGYSZERŰ CORDON BLEU (glutén-, szója-, laktóz-, liszt-, fehér cukormentes)

Szinte mindenki által ismert a “Cordon bleu”, amelyet kordon blő-nek is ejtünk, melyet sajnos sok helyen, még olykor-olykor étlapokon is “gordon” -nak írnak. Szóval a helyes ejtés, a “kordon” – francia – kifejezés, amely a Szentlélek lovagrend tagjainak viselete volt, a ruhájukon, térdmagasságban hordtak.   A történet szerint XV. Lajos (akiről köztudott, hogy felettébb mód… Tovább »

TARTE FALMBÉE (tojásmentes)

Tarte flambée, flammekueche, vagy akár Flammkuchen. Mind ugyanaz a francia, elzászi tradicionális vékony tésztájú, lángolt lepényt takarja. legalábbis a franciák szerint francia tradicionális. Ugyanis a németek ugyanúgy magukénak tartják, csak más névvel illetik. De az biztos, hogy ugyanazt a vékonyra nyújtott kenyértésztát takarja, melyet egy tejtermékes keverékkel kennek meg, sózzák, borsozzák, megszórják füstölt lardonnal (húsos szalonnával)… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!