Chez Sandra

Francia Húsvét (Pâques) és húsvéti csokoládétrend

Franciaországban ugyanúgy mint más országokban a különféle vallási szertartásokkal Jézus újjászületését ünneplik. De mi köze ehhez a kis nyulaknak, a csokoládénak és a 800 €-s tojásnak?         Az uralkodó vallás Franciaországban is a római katolikus (90%). Nincs olyan város vagy falu ahol ne lenne legalább egy templom. (Sok kis faluban nem is… Tovább »

Mindenmentes brochette de Bœuf (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A nyár egyértelmű jele, amikor a boltok (hűtő) polcain megjelennek a különböző pácolt húsok, a sütnivaló kolbászkák (merguez) és az ínycsiklandozó nyársak (brochette). De egy ilyen nyárs elkészítése otthon sem nagy ördöngösség. Kell hozzá egy hegyes nyárs, amire kiválóan alkalmas egy  hurkapálcika is. Ma már árulnak hegyes hurkapálcikát is, de a konyhai részlegeken kimondottan nyársnak… Tovább »

Mindenmentes töltött hagyma (glutén- liszt- tej-, tojás- hozzáadott cukor mentes)

Georges August Escoffier, a leghíresebb francia századfordulós séf nevéhez fűződik a párizsi Ritz megalapítása. De mivel ez nem egy építészeti oldal, így inkább a fantasztikus receptjeivel foglalkozzunk! Az Ő nevéhez fűződik az eredeti töltött hagyma receptje. Az eredetiben  nincs bacon, brokkoli és quinoa sem, van viszont sok-sok petrezselyem. Ez a töltött hagyma azért is nagyszerű,… Tovább »

FONDANT AU CHOCOLAT (glutén-, fehér cukormentes)

Ismét egy villámgyors, és nagyon csokoládés édesség készült eritritollal és kókuszliszttel. A kókusz és csokoládéimádóknak egyszerűen kötelező! A gluténmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül! HOZZÁVALÓK (2 adaghoz) 50 gramm vaj 1 egész tojás 70 gramm magas kakaótartalmú csokoládé 60 gramm eritritol 20 gramm kókuszliszt só 2 ek kókusztej egy-egy csipet kókuszreszelék a díszítéshez ELKÉSZÍTÉS A sütőt… Tovább »

Madeleine (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

Madeleine [ejtsd mádlen] egy igazi franciásan francia teasütemény. A sütemény története 1745ben kezdődött a francia Lorraine régióban lévő Commercy nevű városkában. A történészek szerint egy francia Madeleine nevű szolgáló lány ilyen kis szivacsos, habkönnyű süteményekkel kínálta Stanislaw Lezczynskit, Lotaringia hercegét (XV. Lajos feleségének édesapja). Nagyon ízlett neki, és egyre többször készíttette el vele mind maga,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!