A choucroute (ejtsd:sukrut) a franciák, legfőképpen Alsace térségének húsos-káposztás egytálétele. Kicsit hajaz a székely káposztára, de mégsem teljesen ugyanaz. Mi nem vagyunk nagy sertésfogyasztók (szinte semennyire), de ehhez mindig húsos szalonnát, és kolbászt használok. Otthon is könnyen elkészíthető, viszont érdemes alaposan kimosni a káposztát, mert a francia sokkal kevésbé intenzív ízű mint magyar társa. A… Tovább »
MINDENMENTES francia káposzta
A choucroute (ejtsd:sukrut) a franciák, legfőképpen Alsace térségének húsos-káposztás egytálétele. Kicsit hajaz a székely káposztára, de mégsem teljesen ugyanaz. Mi nem vagyunk nagy sertésfogyasztók (szinte semennyire), de ehhez mindig húsos szalonnát, és kolbászt használok. Otthon is könnyen elkészíthető, viszont érdemes alaposan kimosni a káposztát, mert a francia sokkal kevésbé intenzív ízű mint magyar társa. A… Tovább »

Quiche (ejtsd: kis) a francia konyha, ezen belül is Alsace egyik igen kedvelt étele. Nálunk most egy glutén-, és tejmentes verziója készült, amely alapját egy elő/vakon sütött kosár adja, melybe később egy tojásos- rizstejszínes- szalonnás töltelék kerül. A glutén-, tej-, és fehér cukormentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK A tésztához150 gramm lenmagliszt50…