Chez Sandra

GALETTE DES ROIS – avagy vízkereszt lepény

Vízkereszt, vagy amit akartok… Vagyis francia módra: ha Vízkereszt, akkor GALETTE DES ROIS [gálett dé roá]. Január hatodika nem csupán a “hivatalos” karácsonyfabontás ideje, hanem Franciaországban ezidőtájt a bevásárlóközpontok, és pékségek polcait ellepi a “királyok lepénye”.  Ez eredetileg egy mandulás (frangipan) töltelékkel töltött leveles tésztából készült sütemény, de mostanság már több ízben – pl.: csokoládés, körtés,… Tovább »

Glutén-, és tejmentes Quiche Lorraine

Quiche (ejtsd: kis) a francia konyha, ezen belül is Alsace egyik igen kedvelt étele. Nálunk most egy glutén-, és tejmentes verziója készült, amely alapját egy elő/vakon sütött kosár adja, melybe később egy tojásos- rizstejszínes- szalonnás töltelék kerül. A glutén-, tej-, és fehér cukormentes diétákban fogyasztható!         HOZZÁVALÓK   A tésztához150 gramm lenmagliszt50… Tovább »

Francia Húsvét (Pâques) és húsvéti csokoládétrend

Franciaországban ugyanúgy mint más országokban a különféle vallási szertartásokkal Jézus újjászületését ünneplik. De mi köze ehhez a kis nyulaknak, a csokoládénak és a 800 €-s tojásnak?         Az uralkodó vallás Franciaországban is a római katolikus (90%). Nincs olyan város vagy falu ahol ne lenne legalább egy templom. (Sok kis faluban nem is… Tovább »

QUINOA PALACSINTA – Crêpes à la farine de quinoa (GLUTÉN-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Ismeritek a quinoát? Nem? Én már szerencsére igen. És nagyon megkedveltem. A quinoa nem egy új keletű növény. Ezt a diós, kellemes ízű magot az inkák aranyának is nevezik. A quinoa, azon túl, hogy nagyon finom, rendkívül tápláló is. Nem gabona, hanem a chenopodium növénycsalád gyümölcse, így a GLUTÉNMENTES TÁPLÁLKOZÁSBAN fogyasztható! Könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú,… Tovább »

Mindenmentes brochette de Bœuf (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A nyár egyértelmű jele, amikor a boltok (hűtő) polcain megjelennek a különböző pácolt húsok, a sütnivaló kolbászkák (merguez) és az ínycsiklandozó nyársak (brochette). De egy ilyen nyárs elkészítése otthon sem nagy ördöngösség. Kell hozzá egy hegyes nyárs, amire kiválóan alkalmas egy  hurkapálcika is. Ma már árulnak hegyes hurkapálcikát is, de a konyhai részlegeken kimondottan nyársnak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!