Chez Sandra

MINDENMENTES PULYKA OSSOBUCO

A nemrég feltett ünnepnapok felsorolása között szerepelt, hogy november 26.-a a szerelmi vallomás napja. Hát ha valami ennek a kifejezésére alkalmas, akkor az egy finom pulyka ossobuco és egy – a főzéskor is használt – fehérbor az. Megmondom őszintén, hogy igazából nem is tudom, hogy mi a “rendes” neve, mert mindenhol másként szerepel. Van ahol “osso… Tovább »

KARÁCSONYI PULYKA

Az adventi szigorú böjtölés után mindenkinél más kerül az ünnepi asztalra, kezdve a vadkantól a libáig. Persze ezt is az emberek anyagi helyzete nagyban meghatározza, mindenesetre a liba népszerű étel volt régebben is. A pulyka csak az 1520-as évektől terjedt el Európában, miután a spanyolok behozták az újvilágból.  Mint sok helyen, Franciaországban az egyik legnépszerűbb karácsonyi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!