Chez Sandra

PARADICSOMOS-MOZZARELLÁS PULYKAMELL (liszt-, glutén-, laktóz-, hozzáadott cukor-, tojásmentes)

Egy gyors pulyka-mozzarella-bazsalikom kombináció akár ebédre, akár vacsorára. Gyorsan előkészíthető – akár előző nap is -, és étkezés előtt fél órával csak sütőbe toljuk, és már fogyasztható is!   A liszt-, glutén-, laktóz-, cukor-, tojásmentes diétákban fogyasztható!       HOZZÁVALÓK   60 dkg pulykamell filé 3 darab paradicsom 300 gramm laktózmentes mozzarella só, bazsalikom,… Tovább »

RÉTES

Ismerjük a gyerekdalt: Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére. Dehogynem, mert a rétes jó, a rétes finom! A rétest szerintem senkinek sem kell bemutatni. Magyarország, és a sógorország (Ausztria) is híres a réteséről. A rétes elkészítése nagyon egyszerű, a töltelékeknek csak a képzeletünk szab határt.   Egy a lényeg ahogy a mondás tartja: a jól… Tovább »

FETASAJTTAL TÖLTÖTT CSIRKEMELLFILÉ

Egy egyszerű, és nagyszerű finom könnyű fogás egyenesen a sütőből mindösszesen előkészítéssel együtt fél óra alatt. Jól hangzik ugye?  Személy szerint imádom ezeket a maximum fél óra alatt elkészíthető fogásokat. Elkészítése tényleg pofonegyszerű, bátran belekezdhetnek olyanok is akik magukat anti-konyhatündérnek tartják.  Bár Én most actifryben készítettem, de sütőben is könnyedén elkészíthető ez a finom húsos… Tovább »

MINDENMENTES PULYKA OSSOBUCO

A nemrég feltett ünnepnapok felsorolása között szerepelt, hogy november 26.-a a szerelmi vallomás napja. Hát ha valami ennek a kifejezésére alkalmas, akkor az egy finom pulyka ossobuco és egy – a főzéskor is használt – fehérbor az. Megmondom őszintén, hogy igazából nem is tudom, hogy mi a “rendes” neve, mert mindenhol másként szerepel. Van ahol “osso… Tovább »

SZILVALEKVÁROS DERELYE – BARÁTFÜLE (BURGONYÁS ÉS BURGONYA NÉLKÜLI RECEPT)

A különböző töltött gombócok (sárgabarackos, vagy szilvás) és pirított zsemlemorzsába vagy kekszmorzsába, esetleg mákba forgatott nudli mellett visszatérő rendszeres vendége lett asztalunknak a szilvalekvárral töltött derelye, vagy más néven barátfüle. A  töltelékétől függően illetik még mákos füle, lekváros füle néven is. Itthon általában szilvalekváros és túros töltelékkel töltik, majd pirított zsemlemorzsába forgatva kínálják. Mindenki máshogy csinálja, mindenki… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!