Chez Sandra

TARTE FAISSELLE

HOZZÁVALÓK: A tésztához: 25    dkg darált keksz – biscuits sablés12,5 dkg olvasztott vaj A krémhez: 400 gramm faisselle15 dkg porcukor4 evőkanál búzadara2 evőkanál vaníliaaroma1 citrom reszelt héjafél citrom leve2 db tojás ELKÉSZÍTÉS: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.  A darált kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, és tortaforma aljára nyomkodjuk, majd 10 percre berakjuk a… Tovább »

JOGHURTOS CSIRKE GYROS

HOZZÁVALÓK: 1 pita1 kisebb csirkemellfilékevés póréhagymakaliforniai paprika1 teáskanál sült csirke fűszermadársaláta1-2 evőkanál joghurt ELKÉSZÍTÉS: Egy serpenyőbe olíva olajat öntünk, rátesszük a vékonyra vágott póréhagymát a felkockázott csirkemellet és megszórjuk a fűszerrel.  A pitát microba tesszük 15-20 másodpercre, majd a felső 1/5 részét levágjuk. Ha megsült a hús lezárjuk, majd a felvágott pitába rakjunk egy kevés… Tovább »

MINDENMENTES zöldborsókrémleves

Zöld(Nagy)csütörtök lévén ma mindenképpen valami zöldet szerettem volna az asztalra tenni. Valami olyan kellett, ami ugye zöld, és a gyerekek is megeszik. Spenót volt a héten, úgyhogy maradt a zöldborsó. És mivel valami olyat szerettem volna amit a kicsi is ehet, így krémleves lett:         Hozzávalók: 200 gramm zöldborsó (mirelit) 1 közepes… Tovább »

Paradicsomos mozzarellás rúd (gluténmentes)

 A PROVENCE-I RÚD sikerén felbuzdulva elkészült egy napsütötte toscan versio is… Paradicsom, mozzarella … már rossz nem lehet. Ha pedig mégy egy kis provence-i fűszert is bevetünk… Nekem már az első két hozzávaló is garancia a lélek(gyomor) melengető finomságra. Hát még ha gyorsan papírba csomagolva és a táskába rakva vihető is a parkba…       … Tovább »

PÁROLT LAZAC

Ha gyorsan akarok valami finomat az asztalra varázsolni, sokszor párolt lazacot eszünk. A család szerencsére nagyon szereti, még a legkisebb is csak cuppog, és nyitja a kis csőröcskéjét. Ez általában a bevásárlós, vagy rohanós napok ebédje szokott lenni. Hozzávalók: lazacfilé (fejenként 1) közepes méretű sárgarépa krumpli olíva olaj petrezselyem citromlé só, bors Az elkészítés (pofonegyszerű:)… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!