Chez Sandra

LAZAC – AZ IMPOTENCIA ÉS A FRIGIDITÁS ELLEN

A lazac gazdag B-vitamin forrás, bőven található benne B12, B6, B1 és B 2 vitamin. Egy átlagos személyre kb 150 grammnyit lehet belőle számolni, amely 2 deka zsiradékot tartalmaz, aminek mintegy 50%a egyszeresen telítetlen, a szervezet és az agyfejlődés számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsav. energiatartalma 300 kcal, tehát elég energiadús, viszont nagyon laktató is egyben. foto:… Tovább »

SÜLT BORJÚSZEGY

Nem tudom ki hogy van vele, de Mi törekszünk arra, hogy minél kevésbé zsíros ételeket süssünk, főzzünk. De! Azért évente egyszer-kétszer jólesik egy jó kis sült oldalas, vagy valami hasonló, mondjuk egy finom borjúszegy.. Tudom-tudom, hogy nem biztos, hogy ezt pont május-júniusra kell időzíteni… de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Nálunk 14-15 fok van. Úgyhogy végülis miért… Tovább »

TÉSZTACSODA

HOZZÁVALÓK 10 deka fokhagymás-spenótos spagetti  1 evőkanál fokhagymás olívaolaj 1 kisebb csokor petrezselyem 10 deka zöldborsó (mirelit) 1-2 szelet vékonyra szeletelt füstölt sonka 2 evőkanál zsírszegény tejszín 3-4 koktélparadicsom só, bors,  olívaolaj ELKÉSZÍTÉS Egy kisebb edénybe felteszünk vizet forralni, majd ha már rotyog, beleteszünk 1 ek sót, és forrástól számított 2-3 perc alatt megfőzzük benne… Tovább »

CROISSANTS EXPRESS

HOZZÁVALÓK 1 csomag leveles tészta 1 tojás  ELKÉSZÍTÉS A sütőt kapcsoljuk be 200 fokra (légkeveréses fokozat).  A kinyújtott leveles tésztát egyenlő háromszögekre vágjuk, és a “talpukkal” magunk elé rakjuk.  Bevágjuk egy kicsit kb a talp közepénél (így szebben fel lehet tekerni), és feltekerjük.  Megkenjük a felvert tojással, és szilikonnal bélelt tepsiben kb 10-12 percig sütjük…. Tovább »

CSIRKERAGU LEVES

HOZZÁVALÓK 1 közepes csirkemellfilé negyed póréhagyma 2-3 közepes sárgarépa 1 gerezd fokhagyma 1 kisebb fehérrépa 10-15 deka mirelit zöldborsó 2-3 kisebb fej gomba 2 liter zöldségalaplé (v. 1,5 marhahúsleveskockából készített lé) frissen őrölt tarka bors 2-3 evőkanál szárított petrezselyem 1 kávéskanál őrölt szerecsendió 1 teáskanál nyírfa v. barna cukor olívaolaj ELKÉSZÍTÉS A zöldségeket megtisztítjuk, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!