Chez Sandra

CUKORHELYETTES I.: ERITRIT – ERITRITOL – ERYTHRITOL

Egyre több kristálycukor-helyettessel találkozunk a boltok polcain, sokszor azonban csak felhúzott szemöldökkel állunk, hogy melyik milyen lehet, mert a névből nem sokra lehet következtetni. Többrészes sorozatunkban ezeknek az édesítőszereknek járunk utánuk. Kezdjük is a sort az eritrittel! Az eritritet az élelmiszeripar először Japánban kezdte el használni 1990-ben. Az USA-ban 1997 óta, az EU-ban pedig 2006… Tovább »

10 PERCES (MIKRÓS) VANÍLIÁS KRÉM (LISZT-, GLUTÉNMENTES)

Egy nagyon gyorsan – mikrohullámúban 10 perc alatt – elkészülő desszert tejből, tojásból és vaníliából. Eritritollal készül, a liszt és gluténmentes diétákban fogyasztható! HOZZÁVALÓK (2 kis adaghoz) 12,5 cl tej1 tojás25 gramm eritritol1/2 vaníliarúd ELKÉSZÍTÉS A tojást keverjük el a tejjel, az eritritollal és a fél vaníliarúd kikapargatott belsejével. Keverjük el habverővel, töltsük két kis… Tovább »

ALAKBARÁT (LISZTMENTES) BROWNIE (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ha péntek, akkor édes péntek. Most egy nem túl édes, lisztmentes brownie készült uzsonnára. Ha valaki az édesebb ízeket kedveli, megnövelheti a hozzáadott édesítő mennyiségét még 10-20 grammal nyugodtan. A sütésekor arra érdemes figyelni, hogy ne süssük túl, vagyis ne szárítsuk ki. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű, vagy fogpiszkáló kimondottan ragacsosan jön ki belőle,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!