Chez Sandra

PÁRMAI SONKÁVAL SÜLT KÖRTE

A nyári melegben az egyik nagy kedvencünk a sonkába tekert sárgadinnye friss borssal meghintve. A nyár elmúltával – nem beszélve a sárgadinnye szezon leköszöntéről – ez a fogás most kissé átalakult: a sárgadinnye körtére cserélődött, a nyers sonka pedig sütőbe került. Az eredmény egy kellemesen fanyar, sós, és mégis édes finomság. A glutén-, liszt-, tojás-,… Tovább »

TRICOLOR APERITIF

Nemzeti ünnepre, nemzeti csíkokat! HOZZÁVALÓK 1 db uborka2+1 db paradicsom1 db fokhagymagerezd4 ek túró1 ek tejföl2 csipet só, bors ELKÉSZÍTÉS Az uborkát és egy paradicsomot kockázzunk fel, majd sózzuk le és hagyjuk állni 15 percet. A levét öntsük le, pürésítsük, majd tegyük félre. Két paradicsomt tegyünk lobogó vízbe, majd húzzuk le a héjjukat. Tegyük egy… Tovább »

TATÁR BEEFSTEAK

Tatár beefsteak, vagy tatárbifsztek, teljesen mindegy, az íze a fontos. Nagyon szeretjük. Vagyis ez így nem is teljesen igaz, több ez mint szeretés, inkább imádja a család. Akár előételként, akár egy komplett vacsoraként megállja a helyét. Eredetileg egy hosszas, többnapos folyamattal készül, a húst finom pácba tesszük, és végül többször átdaráljuk (attól függően mennyire szeretnénk… Tovább »

CITRUSOS ÉDESKÖMÉNY SALÁTA

Édeskömény, vagy ánizskapor – fennel, fenchel, fenouil – a francia és az olasz konyha egyik igen kedvelt zöldsége. Kinézetre a zeller és a hagyma keveréke lehetne, de az íze cseppet sem fogható semmihez sem. Nyersen leginkább az ánizsra hasonlít. Magja az egyik legjobb természetes puffadásgátló valamint emésztést segítő szer. Görcsoldó hatásáról is ismert, megkönnyíti az… Tovább »

BACONBAN SÜLT RAKOTT BURGONYA (GLUTÉN-, LISZT-, TOJÁSMENTES)

Bacon, kecskesajt, burgonya, baconkéreg alatt összesütve, egy kevés levendulavirággal megszórva és balzsamecettel meglocsolva.    Ugye milyen jól hangzik? Bár diétásnak cseppet sem mondható, de a glutén- liszt-, tojás és cukormentes diétákba beilleszthető ez a finom – akár vendégváró – fogás.     HOZZÁVALÓK (2 főre)   4 vékony szelet bacon2 nagyobb burgonya1 kecskesajt2 tk levendulavirág1-1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!