Chez Sandra

MEGGYES-MANDULATORTA (LISZTMENTES)

A liszt- és gluténmentes desszertek egyik liszthelyettesítőjük a darált magok. A mandula, a dió, mák., stb. Általában a liszttel egyenértékű mennyiségben használhatjuk, ám ízre és tésztára egy teljesen más édességet kapunk. Ha a hozzáadandó cukrot is lecseréljük egy kevésbé hizlalóra, akkor még azt is kijelentjük egy kis túlzással, hogy egy fürdőruhabarát desszertet készítettünk. Nyírfacukorral készül,… Tovább »

EGYSZERŰ TÚRÓS PUDINGOS (HOZZÁADOTT LISZTET NEM TARTALMAZ!)

A terv az volt, hogy a megszokottnak tekinthető sült túrótortánk után most egy olyan szintén sült túrós tortát készítsek, ami se ne tartalmazzon hozzáadott lisztet sem pedig búzadarát. Így esett a választás a pudingporra, amely küldetése az volt, hogy a túrós masszát összefogja. Hát nem lett rossz választás, az pedig külön jó benne, hogy ennek a… Tovább »

CUKKINIS-ZABKORPÁS-LEVENDULAMÉZES SÜTEMÉNY

Cukkini szezon van. És ilyenkor nem csak sósan, hanem bizony édes formában is készíthető. Ha van sárgarépás sütemény miért ne készülhetne cukkiniből is? Ez a cukkinin kívül zabkorpával és levendulamézzel készült finom desszert egyszerűen, könnyen elkészíthető, úgyhogy bátran álljanak Neki kezdők is! Nem fog csalódást okozni! A levendulaméz és a zabkorpa biztosítja a kellő édességet,… Tovább »

RICOTTA TORTA (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ha péntek, akkor… Édes Péntek. Most egy könnyű, nyírfacukorral készülő, glutén-, lisztmentes tortát készítettem, melyet a finom eperdzsemmel és fagylalttal tálaltam.     HOZZÁVALÓK TORTAhoz: 12,5 cl kukoricakeményítő (MAIZENA) 250 ml tej 2 ek nyírfacukor v. barnacukor 1 tojás 250 gr ricotta 1 ek vaníliakivonat 1 tk narancsvirág-kivonat 1 kk fahéj EPERSZÓSZhoz: 250 gramm eper 1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!