Chez Sandra

A VILÁG LEGEGYSZERŰBB TÚRÓKRÉME (HÁZI KRÉMTÚRÓ)

Amióta itthon is sikerül már túrót készítenünk, egyre jobban bekerült a gasztró-gondolkodásunkba. Egyre több túrós receptet kívánunk meg, mivel már nem kifogás, hogy “de hát itt nem lehet túrót kapni”. Kapni továbbra sem, de csinálni… No azt bármikor. Most a két megmaradt tojásfehérjém segítségével készítettem kb 10 perc alatt egy finom nyírfacukorral készülő, glutén-, liszt-, húsmentes… Tovább »

SÁRGABARACKOS GOMBÓC II (ZABPEHELYLISZTTEL, KRUMPLI NÉLKÜL)

Már tettem fel többféle gombócreceptet (sárgabarackos gombóc; joghurtos gombóc), most azonban az eddigiekhez képest krumpli nélkül készült, zabpehelyliszt felhasználásával. Villámgyorsan elkészíthető, mert nem kell bíbelődni a krumpli megfőzésével kihűtésével, és hát sokkal “alakbarátiabb” is. Nem utolsó sorban pedig fél óra alatt elkészíthetőek ezek a csodás gombócok.   Gluténmentes zabpehely használata mellett a glutén-, liszt-, laktóz-,… Tovább »

EPRES BROWNIE (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Javában folyik az eperszezon, ezt kihasználva egy lisztmentes brownieba kerültek ezek a fantasztikus piros szemek. A brownie sütésének egy nagyon fontos szabálya van: nem szabad túlsütni, az a jó ha kívül kérges, belül pedig kissé ragacsos.   Eritritollal készül, a glutén- és lisztmentes diétákban fogyasztható!          HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortaformához)   60… Tovább »

A VILÁG LEGEGYSZERŰBB EPERHABJA (GLUTÉN-, LISZT- TEJMENTES, HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTLMAZ)

Egy villámgyors glutén-, liszt-, tejmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó édesség készült a friss, finom eperből. Ezt a habot már kiskorom óta imádom akár eperből, akár málnából készül. Én nem teszek hozzá cukrot, mert jobban kedvelem ha az eper íze domináns benne, de aki szeretné készítheti édesebbre is, ebben az esetben a cukrot vagy édesítőszert a… Tovább »

LISZTMENTES KAKAÓS PISKÓTATEKERCS (GLUTÉN-, LISZTMENTES, NYÍRFACUKORRAL KÉSZÜL)

Egy nagyon gyors, és lisztmentes kakaós piskótatekercs finom lekvárral töltve és csokoládéval leöntve. A készítésekor figyeljünk arra, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert úgy összeeshet a piskótánk.   Nyírfacukorral készül, a liszt-, glutén-, húsmentes diétákban fogyasztható!         HOZZÁVALÓK   A piskótához 5 tojásfehérje, 120 gramm nyírfacukor 80 gramm kukoricakeményítő 20 gramm (cukrozatlan)… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!