Chez Sandra

LIME-OS RÉPATORTA

A mai ÉDES PÉNTEK egy igazi gyöngyszemet takar. A répatorta eddig nem tartozott valahogy a legnagyobb favoritjaim közé. De ezzel a tortával egyből szerelemre lobbantam. Kellőképpen édes, a tésztája habkönnyű, és a kétféle citromnak köszönhetően egy kis plusz fanyarság is került bele. HOZZÁVALÓK A tortához:60 gramm zabpehelyliszt40 gramm rétesliszt80 gramm darált mandula160 gramm sárgarépa100 gramm nyírfacukor1… Tovább »

EPRES BROWNIE (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Javában folyik az eperszezon, ezt kihasználva egy lisztmentes brownieba kerültek ezek a fantasztikus piros szemek. A brownie sütésének egy nagyon fontos szabálya van: nem szabad túlsütni, az a jó ha kívül kérges, belül pedig kissé ragacsos.   Eritritollal készül, a glutén- és lisztmentes diétákban fogyasztható!          HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortaformához)   60… Tovább »

FRANCIA CSOKOLÁDÉTORTA (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Ha péntek, akkor Édes Péntek! Ünnepeljük meg a közelgő hétvégét ezzel az egyszerű, finom, elronthatatlan nyírfacukorral készülő, glutén-, lisztmentes desszerttel. ELKÉSZÍTÉS   100 gramm nyírfacukor v. 125 gramm eritritol 200 gramm gluténmentes keserű csokoládé 150 gramm kockázott vaj 25 gramm darált dió 25 gramm kukoricakeményítő (Maizena) 2 tk vaníliakivonat 5 db tojás 1 csipet só… Tovább »

EPERLEKVÁR AGAR-AGARRAL ÉS ERITRITOLLAL (TARTÓSÍTÓSZERMENTES!)

Ma az ÉDES PÉNTEK keretén belül egy finom, villámgyors – tartósítószer nélküli – eritritollal készült lekvárt hoztam. Nagyon gyorsan elkészíthető, és garantáltan adalékanyagmentes!   A sűrítéséhez agar-agart használtam, amelyet tengeri vörösmoszatokból nyernek. Ezt a poliszacharid-keveréket, sűrítő- és gélképző anyagnak használják, a bioboltok polcain egyre több helyen megtalálható már. Az agar-agar egy sárgásfehér színű, félig áttetsző zselés… Tovább »

MADÁRTEJ – ÎLE FLOTTANTE ( glutén- liszt- fehér cukor- húsmentes)

Ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK… Az édesség jegyében most ezek a tejben főtt galuskák készültek, amelyek hisszük vagy sem, eredetileg a francia konyha remekei. Személy szerint ezt az édességet sokkal jobban kifejezi a francia, ami “Île flottante”, avagy úszó szigetként hívja. Más konyhákban is megtalálható: az angolban “floating island”ként, a spanyoloknál “isla flotante”  néven ismerik…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!