Mindenmentes brochette de Bœuf (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)
A nyár egyértelmű jele, amikor a boltok (hűtő) polcain megjelennek a különböző pácolt húsok, a sütnivaló kolbászkák (merguez) és az ínycsiklandozó nyársak (brochette). De egy ilyen nyárs elkészítése otthon sem nagy ördöngösség. Kell hozzá egy hegyes nyárs, amire kiválóan alkalmas egy hurkapálcika is. Ma már árulnak hegyes hurkapálcikát is, de a konyhai részlegeken kimondottan nyársnak… Tovább »

Szinte mindenki által ismert a “Cordon bleu”, amelyet kordon blő-nek is ejtünk, melyet sajnos sok helyen, még olykor-olykor étlapokon is “gordon” -nak írnak. Szóval a helyes ejtés, a “kordon” – francia – kifejezés, amely a Szentlélek lovagrend tagjainak viselete volt, a ruhájukon, térdmagasságban hordtak. A történet szerint XV. Lajos (akiről köztudott, hogy felettébb mód…