Chez Sandra

Mindenmentes brochette de Bœuf (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A nyár egyértelmű jele, amikor a boltok (hűtő) polcain megjelennek a különböző pácolt húsok, a sütnivaló kolbászkák (merguez) és az ínycsiklandozó nyársak (brochette). De egy ilyen nyárs elkészítése otthon sem nagy ördöngösség. Kell hozzá egy hegyes nyárs, amire kiválóan alkalmas egy  hurkapálcika is. Ma már árulnak hegyes hurkapálcikát is, de a konyhai részlegeken kimondottan nyársnak… Tovább »

Mindenmentes töltött hagyma (glutén- liszt- tej-, tojás- hozzáadott cukor mentes)

Georges August Escoffier, a leghíresebb francia századfordulós séf nevéhez fűződik a párizsi Ritz megalapítása. De mivel ez nem egy építészeti oldal, így inkább a fantasztikus receptjeivel foglalkozzunk! Az Ő nevéhez fűződik az eredeti töltött hagyma receptje. Az eredetiben  nincs bacon, brokkoli és quinoa sem, van viszont sok-sok petrezselyem. Ez a töltött hagyma azért is nagyszerű,… Tovább »

MINDENMENTES rakott karalábé

A rakott csicsóka, rakott zeller, rakott endívia után íme a legújabb kedvencünk, a rakott karalábé. Szerencsémre itt Franciaországban is lehet karalábét venni, ám a helyi karalábéhoz nagyon hasonló “navet”-ból is elkészíthető . Elő is készíthető, így csak sütőbe kell tolni, és már falatozható is.   A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, külön, hozzáadott cukrot nem… Tovább »

EGYSZERŰ CORDON BLEU (glutén-, szója-, laktóz-, liszt-, fehér cukormentes)

Szinte mindenki által ismert a “Cordon bleu”, amelyet kordon blő-nek is ejtünk, melyet sajnos sok helyen, még olykor-olykor étlapokon is “gordon” -nak írnak. Szóval a helyes ejtés, a “kordon” – francia – kifejezés, amely a Szentlélek lovagrend tagjainak viselete volt, a ruhájukon, térdmagasságban hordtak.   A történet szerint XV. Lajos (akiről köztudott, hogy felettébb mód… Tovább »

KORIANDERES BÁRÁNYGOLYÓK (glutén-, liszt-, fehér cukor-, tejmentes)

A bárányt sokáig nem szerettem határozott íze miatt. De ha valaki egyszer rákap… Ezeket a darált húsgolyókat a tojás fogja össze, a darált bárányhúshoz már csak a fűszereket adjuk hozzá, és a vasedénybe (cocotte) lerakva és az alaplével felöntve főzzük meg.  Így puha, de összeálló golyókat kapunk, aki azonban szeretné adhat hozzá tejbe áztatott zsemlét,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!