Chez Sandra

MARHÁSRÉTES

– ami nem is rétes, de jó… HOZZÁVALÓK 1 leveles tészta10 deka marhahús1 almafél póréhagymasó, borsrozmaring1 tojás ELKÉSZÍTÉS A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd a kinyújtott leveles tésztára tesszük.  Az almát is vékony karikákra vágjuk, majd a karikákat felcsíkozzuk és azt is a tésztára szórjuk. Elegyengetjük, majd rátesszük a felcsíkozott marhahúst is. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy… Tovább »

LA PURÉE MAISON – HÁZI KRUMPLIPÜRÉ

HOZZÁVALÓK 1 kiló burgonya 100 ml tej 3 ek creme fraiche 40 gr vaj 1 egész tojás só, bors 1 kk őrölt szerecsendió  ELKÉSZÍTÉS  A burgonyát megmossuk, fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, felforraljuk, majd kislángon puhára főzzük.  A levét leöntjük, lehúzogatjuk a héját, és egy másik tálba áttéve a megfőtt… Tovább »

CSOKOLÁDÉS PISKÓTA MEGGYEL

A meggyet leszűröm, és egy szűrőben hagyom lecsepegni. A levet ne öntsük ki, tökéleteesen felhasználható pl a gesztenyegolyók készítésésnél. Most nem a “szokásos” piskótámat csináltam, hanem egy másik receptet, de ugyanúgy nagyon elégedett vagyok vele. Az új 6-1es piskótám: 6 tojás 6 púpozott evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!