Chez Sandra

TARHONYÁS HÚS

A krumplis tészta és grízes tészta után/ mellett következzen egy újabb menzakaja, a TARHONYÁS HÚS… Sokan szeretik, kevesebben nem, de a nem szeretők között nagy számban vannak, akik “katonai élményből” adódóan nem… Ők ugyanis azt mondják, hogy anno a katonaság alatt sokat ettek belőle, és megutálták. De Én katona nem voltam, menzás igen, és ez… Tovább »

COUSCOUS [KUSZKUSZ]

Couscous története A mai couscous kis szemcsékből vagy golyócskákból áll. Dara lisztből készül (durumbúzából). Hasonlít polenta-hoz, vagy a búzadarához, csak valamivel nagyobb.  Azonban a couscous kifejezés eredetileg a lisztfeldolgozás módjára utalt. A couscous gyakran készül kölesből, árpából vagy egyéb magvakból.  A couscous olyan régi, mint tészta. Bár az tény, hogy sok történész azzal érvel, hogy a couscous régebbre nyúlik vissza mint a tészta, egészen a 10. századig…. Tovább »

SÜLT TABBOULEH

Sajnos a saját bőrön sikerült megtapasztalni, hogy bizony couscous és couscous között is van különbség… Hát sikerült megtalálni azt, amelyik nem jó. Vagyis lehet hogy jó, de ahogy Én készítettem, úgy nem volt az igazi. De ugye szinte mindent meg lehet sütni… Ez is erre a sorsa jutott. És milyen jól tette. Azt hiszem innentől… Tovább »

TABBOULEH ORIENTAL (TOJÁS-, TEJ-, SZÓJAMENTES)

A korábbi postban már említett sárgarépa saláta után had mutassam “be” ezt a másik remek köretnek valót. Az alapanyaga a bulgur, amely szerencsére már Magyarországon is sok helyen fellelhető. Az elkészítése nem kíván nagy tudást, így a kezdők is nyugodtan álljanak neki.   Szoptatós anyaként az egyik “nagyágyúm”, észrevehetően megdobja a tej mennyiségét, melyet a kislányom… Tovább »

MARHARAGUS COUSCOUS

HOZZÁVALÓK 1 póréhagyma 2 paradicsom 3 közepes répa 1 babykukorica konzerv só, bors 1 evőkanál pirospaprika 1 kk curry 1 kk szerecsendió fokhagyma 1 tk szójaszósz 1 deci vörösbor olívaolaj ELKÉSZÍTÉS A húst mossuk meg, itassuk le róla a vizet, és vágjuk nagyobb kockákra. A póréhagymát karikázzuk fel (a zöld részét is) és 2-3 evőkanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!