Chez Sandra

FRANCIA BAGUETTE

A franciák egyik főbb ismertetőjegye – az “Öreg- Hölggyel” (Eiffel-torony) egyetemben – a hosszúkás, kívül ropogós, belül kissé nedves, és hólyagos finom kenyér, a baguette [ejtsd bágett]. Manapság szinte minden második – de minden harmadikon biztos! – hogy található önmagából finom illatokat ontó pékség. Itt a hosszú rudak garmadájával találkozhatunk, amelyek készülhetnek csak finomlisztből, teljes… Tovább »

BAGUETTE (ZAB- ÉS TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTBŐL)

Ez nem éppen nevezhető egy átlagos, tradicionális receptnek, de mégis érdemes megsütni, mert egy kicsit átmenetet képez a morzsálódó kenyerek és a baguettek között. A hozzávalókban megtalálható zablisztet nem érdemes lecserélni, mert fontos B1-, B5-, B6- forrás, továbbá E-vitaminokban, ásványi anyagokban, és rostban is gazdag. Savlekötő hatásáról is ismert és segít a vérszegénység leküzdésében is. … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!