Chez Sandra

Lisztmentes, saját magával sűrített zöldborsófőzelék (MINDENMENTES*)

Nem igazán lehet azt mondani ránk, hogy főzelékpártiak lennénk. Míg kicsik voltak a gyerekek is inkább a sűrűbbre főzött krémleveseket kapták, viszont van egy-két olyan főzelék amely nem maradhat el nálunk (sem). A spenót és a töltött paprika mellett sűrűbben asztalra kerülő étel még a zöldborsófőzelék.  Egy időben a kókusztejjel felturbózott változat volt a favorit, majd miután teljes… Tovább »

PANCAKE DAY – PALACSINTA-NAP

Ma van a Pancake Day, vagyis a “Palacsinta-nap”. A farsang időszaka ezzel a nappal fejeződik be, és kezdődnek meg a böjti napok. A következő 40 nap a lemondások időszaka, lemondunk a földi javak egy részéről. Bár ha másik oldalról nézzük, akkor egy 40 napos diétának is felfoghatjuk amikor is leadjuk a karácsonyi és farsangi időszakban ránk… Tovább »

QUINOA PALACSINTA – Crêpes à la farine de quinoa (GLUTÉN-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Ismeritek a quinoát? Nem? Én már szerencsére igen. És nagyon megkedveltem. A quinoa nem egy új keletű növény. Ezt a diós, kellemes ízű magot az inkák aranyának is nevezik. A quinoa, azon túl, hogy nagyon finom, rendkívül tápláló is. Nem gabona, hanem a chenopodium növénycsalád gyümölcse, így a GLUTÉNMENTES TÁPLÁLKOZÁSBAN fogyasztható! Könnyen emészthető, magas fehérjetartalmú,… Tovább »

DUPLA LENCSÉS: LENCSEKRÉMLEVES LENCSEFASÍRTTAL (glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes, nincs hozzáadott cukor)

A lencsétől sajnos sokan ódzkodnak, mert nagyon puffasztónak tartják. Azt mondják az “öregek”, hogy az első forrás után le kell cserélni a főzővizet, és csak utána, a második főzővizet ízesítsük fűszerekkel, főleg köménymaggal, és fedő nélkül főzzük, hogy a keletkező gázok elfőjenek. Az már csak egy külön emésztéssegítő eljárás, hogy pürésíthetjük botmixerrel, így a gyomor… Tovább »

MINDENMENTES ZELLER-GOMBA KRÉMLEVES – GOMBAKRÉMLEVES III (glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukor-, hús-, tejmentes)

Mint már többször szóba jött, a franciák kedvelik a krémleveseket vacsoraként. Most gombából és zellerszárból – avagy halványító zellerből – készítettem egy finom, egészséges krémlevest. A glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukor-, hús- (a görög joghurtot növényi joghurtra cserélve) a tejmentes-, – diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! HOZZÁVALÓK 400 gramm csiperkegomba 1 salottahagyma 280 gramm… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!