Chez Sandra

KEKSZES NUDLI

Ritkán készítek nudlit, pedig gnocchi, és a szilvás esetleg sárgabarackos gombóc gyakori vendég nálunk.  Emlékszem, nagymamám kiskoromban kacsazsíron forgatta meg a gombóckákat, végül enyhén megsózta, és sokszor még forrón csipegettük magunkba. A másik nagymamám (sváb származása kiütközik ebben is) mákba, vagy darált zsemlemorzsába forgatta meg, végül lekvárral, vagy porcukorral megszórva kínálta. Ezt is szerettük nagyon,… Tovább »

KRUMPLIS TÉSZTA, GRÁNÁTOS KOCKA, GRENADIRMARS (glutén-, tej-, tojásmentes)

  Krumplis tészta, gránátos kocka, grenadirmars … minden elnevezés ugyanazt takarja: krumplis és tészta alkotta egyveleg, mely az osztrák-magyar konyha találmánya. Ausztria nagy részén kolbásszal készülő étel, míg az egykori magyar tartományban, Burgenlandban és nálunk húsmentesen , hagymából és burgonyából készül.  A grenadírmars (gránátos induló) elnevezése nagy valószínűség szerint az Osztrák-Magyar monarchia idején kapta. A tábori konyhán… Tovább »

BORJÚ BÉCSI – BÉCSI SZELET – WIENER SCHNITZEL

  Az osztrákok nemzeti étele a bécsi szelet (Wiener Schnitzel). Ez az étel eredetileg kizárólag borjúhúsból készül és hagymás krumplisalátával (Erdapfelsalat) tálalják.  Mára már számos változata létezik, de számomra a klasszikus az igazi. Frissen isteni finom és igazán laktató főétel! Eddig a legfinomabbat a Mariahilfer strasse-n ettük egy bevásárlóközpont legfelső emeletén.  ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!