Chez Sandra

Vörösboros marhavese – Rognons de bœuf au vin rouge (GLUTÉN-, TEJ-, TOJÁSMENTES)

Egy hétvégi barátozós csevej alkalmával került szóba a “rognons”, vagyis a vese. Érdekes mód eddig még nem készítettem, pedig milyen egyszerű, és nagyszerű étel is. Ezt pótolván egy mennyei vörösboros, gombás marhavesét készítettem glutén-, liszt-, tej-, és tojásmentesen, nem utolsó szempontként villámgyorsan – 10 perc alatt -. HOZZÁVALÓK 500 gramm marhavese 100 gramm gomba (champignon de… Tovább »

KECSKESAJTOS KORONGOK

A leveles tészta a háztartási sos-csomag egyik alapvető elemét képezi. Készíthetjük édesen vagy sósan, de a lényege, hogy gyorsan. Egy kis kecskesajttal és provence-i fűszerkeverékkel megszórva pillanatokon belül finom falatokat készíthetünk belőle.     Tovább a kecskesajtos receptekhez >> HOZZÁVALÓK 1 db leveles tészta1 db kecskesajt (rúd)0,5 db póréhagyma 2 ek olívaolaj1 ek provence-i fűszerkeverék… Tovább »

FLAMBÍROZOTT ALMATORTA

Újabb péntek, és ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK. Csak hogy ne maradjunk édesség nélkül hétvégére. Most egy nagyon finom, és mutatós tortát hoztam. A tél végére maradt almákat nagyon jól fel lehet hozzá használni, egy kis calvadossal megbolondítva. Szép, finom, mutatós! HOZZÁVALÓK 200 gramm vaj 150 gramm fehér liszt 150 gramm tk liszt 50+10 gramm nádcukor… Tovább »

TÚRÓS-TONHALAS CANNELLONI

Elérkezett a SparChef receptverseny a 10/3. fordulójához. A mostani 5 FIX hozzávaló: olaszrizling, tonhal olívaolajban, tészta, tehéntúró, olívaolaj. És ami még belekerült az általam készített ételbe PLUSZban: só, tarka bors, citrom, őrölt szerecsendió és rozmaring ágacska.   Ha tetszik, szavazni >> ITT << tudtok. Köszönöm 🙂 A túró és a hal jó páros, finoman kiegészítik… Tovább »

ROZMARINGOS VAJBAB TARTELETTE CAMEMBERT-EL ÉS FEHÉRBORRAL

Előételt vagy akár vacsorát keresők külön figyelmébe ajánlom ezt a vajbabos finomságot. A tartelette tésztáját a kész kukoricás kenyér adja, ami fehérborral és tojással elvegyítve adja a kosárkákat. Amennyiben nincs tartelette formánk, muffin formában is süthetjük, vagy az egész mennyiséget egy kisebb (20 centis) tortaformába is nyomogathatjuk, majd miután elősütöttük,  az összes tölteléket rákanalazhatjuk. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!