Chez Sandra

LAZAC – AZ IMPOTENCIA ÉS A FRIGIDITÁS ELLEN

A lazac gazdag B-vitamin forrás, bőven található benne B12, B6, B1 és B 2 vitamin. Egy átlagos személyre kb 150 grammnyit lehet belőle számolni, amely 2 deka zsiradékot tartalmaz, aminek mintegy 50%a egyszeresen telítetlen, a szervezet és az agyfejlődés számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsav. energiatartalma 300 kcal, tehát elég energiadús, viszont nagyon laktató is egyben. foto:… Tovább »

KÓKUSZOS, LIMEOS TEFF KEKSZ – KÓKUSZCUKROS, GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES

A minap belebotlottam egy eddig számomra ismeretlen gluténmentes lisztbe, a teff lisztbe. Gyorsan utána is néztem ennek a számomra ismeretlen gabonafajtának: A teff vagy más néven Eragrostis tef, Xaaffi, taf egy gluténmentes afrikai gabona, mely az etióp konyha egyik alkotóeleme  Sokáig csak Etiópiában volt honos növény, mára viszont az Egyesült Államokban is nagy ismertségre tett… Tovább »

CUKORHELYETTES I.: ERITRIT – ERITRITOL – ERYTHRITOL

Egyre több kristálycukor-helyettessel találkozunk a boltok polcain, sokszor azonban csak felhúzott szemöldökkel állunk, hogy melyik milyen lehet, mert a névből nem sokra lehet következtetni. Többrészes sorozatunkban ezeknek az édesítőszereknek járunk utánuk. Kezdjük is a sort az eritrittel! Az eritritet az élelmiszeripar először Japánban kezdte el használni 1990-ben. Az USA-ban 1997 óta, az EU-ban pedig 2006… Tovább »

CITRUSOS ÉDESKÖMÉNY SALÁTA

Édeskömény, vagy ánizskapor – fennel, fenchel, fenouil – a francia és az olasz konyha egyik igen kedvelt zöldsége. Kinézetre a zeller és a hagyma keveréke lehetne, de az íze cseppet sem fogható semmihez sem. Nyersen leginkább az ánizsra hasonlít. Magja az egyik legjobb természetes puffadásgátló valamint emésztést segítő szer. Görcsoldó hatásáról is ismert, megkönnyíti az… Tovább »

CSICSÓKA – TOPINAMBOUR

A csicsókát (franciául: topinambour, 2012.11.20-as áron vásárolva (E. Leclerc) 2.50€/kg) régebben a szegények krumplijának is tartották, bár az íze a krumplinál jóval édesebb. A csicsóka gumóinak felszíne barázdált,  sajnos nehezebben tisztítható mint a burgonyáé, viszont a belseje jóval fehérebb, rendesen megfőzve még pürésebb mint általában a krumplié. A csicsóka termést a diabetikus konyha is előszeretettel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!