Chez Sandra

KUKORICÁS STANGLI (GLUTÉNMENTES)

A kukoricaliszttel való sütés főzés egy kissé mumusnak számít, mert máshogy viselkedik mint többi hagyományos liszttársa. A gluténmentes étrend egyik nélkülözhetetlen alapanyagának minimális a sikértartalma, ezért sok esetben használható a hagyományos őrlésű búzalisztek helyett, bár hivatalosan kelt tészta nem készíthető belőle. Én most mégis megtettem, és nem bántam meg, mert egy finom könnyed, és magos… Tovább »

(SÜLT) KÓKUSZOS TORTA

Napok óta kókuszos süteményre vágytunk, de most nem a jól bevált kókuszkocka készült, hanem egy kókusztöltelékes torta, amely tésztáját bármilyen kekszből elkészíthetjük, a sült kókusztöltelékre pedig egy finom kemény, de mégis könnyen vágható csokoládéréteg került. HOZZÁVALÓK 220 gramm keksz100 gramm vaj +2 ek a tortaforma kikenéséhez420 gramm cukrozatlan sűrített tej200 gramm kókuszreszelék4 ek nádcukor (vagy… Tovább »

FRANCIA MÉZES PUFFANCS

Ezek a kis puffancskák remek reggelik vagy akár tízóraik lehetnek egy bögre finom forró tea vagy kávé mellé. Az elkészítésük nagyon egyszerű, és egy fázós, borongós reggelen ilyen reggeli után máris felöltve érezhetjük magunkat. Ebből a mennyiségből kb 28-30 kis (5 centiméter átmérőjű) puffancs lesz. HOZZÁVALÓK 22 dkg tönkölybúza liszt 8 dkg eritritol 1/2 zacskó sütőpor… Tovább »

Adventi csíkos kifli 5 perc alatt

Szerintem ehhez a nagyon-nagyon egyszerű finom leveles karácsony illatú és ízű kiflihez nem kell sokat hozzáfűzni… Egyszerűen érdemes nem elfelejteni, megcsinálni, és falatozni! Érdemes csillagozni és menteni, mert a karácsonykor jól jöhet még! A hirtelen befutó vendégek elé pillanatok alatt mennyei karácsony illatú kifliket tehetünk! 5 perc munka, kb 15 perc sütés és már kész… Tovább »

MINDENMENTES MÉZESKALÁCS FŰSZERKEVERÉK

Nyakunkon advent, ami bizony sok helyen együtt jár a mézeskalács sütésével. A receptek nagy részében szerepel a mézeskalács fűszerkeverék. Mi van akkor ha nincs otthon, vagy nem akarunk boltit használni? Gond biztosan nincs, mert pár perc alatt összerakható ez a fűszer. Már ha minden van otthon hozzá. A fűszer nagyon aromás, ezért érdemes zárható üvegben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!