Chez Sandra

Cukkinis tzatziki (glutén-, liszt-, tojás-, szója-, hozzáadott cukormentes)

Nagy örömünkre még mindig tart a cukkini szezonja. Szeretjük levesnek, töltve, raguként, mindenhogyan. Még a nagy “uborkavész” idejében kezdtem el uborka helyett cukkiniből készíteni tzatzikit, így az elmúlt pár évben már sikerült kialakítani a nekünk legjobban ízlő változatot. Nem nagy ördöngősség, de azért jól jön ha elolvassuk hozzá a retekből készült változatánál leírtakat. Ha van rá mód, érdemes… Tovább »

MINDENMENTES báránysteak – avagy hogyan süssünk jó bárányt?

Bár sokáig nem szerettem a bárányhúst, az utóbbi időben igen megkedveltem. A nagyobbik gyermek legnagyobb kedvence így tudom, hogy nem lőhetek mellé a készítésével. Készítettem már korianderes báránygolyókat is, és egybe is sütöttem már levendulával és rozmaringgal megtűzdelve, de ilyen “natúr” formában is szoktam készíteni, melyet friss salátával és/vagy sült krumplival szoktunk enni. Ha van rá idő, érdemes a… Tovább »

Retek tzaziki (glutén-, szója-, hozzáadott cukor-, tojás-, laktózmentes)

A grillezések, vagy akár a konyhában elkészített frissensültek remek kísérői lehetnek a nyers zöldségekből készülő joghurtos saláták. Az egyik legismertebb talán az uborkából készülő tzaziki. Érdemes azonban kipróbálni retekből is! Ha igazán finom tzatzikit szeretnénk készíteni, akkor bátran használjunk hozzá natúr, zsíros görög joghurtot. Tegyük egy szűrőbe, és 2-3 óra alatt alaposan csepegtessük le!  Ha… Tovább »

5+1 minimum gluténmentes mousse

A mousse (hangzatos nevével ellentétben) nem egy flancos valami (direkt nem írok desszertet, mert zöldségből is készülhet). Készítése nem nagy ördöngősség, semmi extra tudást nem kíván, a titok a tojások frissességében rejlik. Az édes verziója készülhet csokoládéból, de akár gyümölcsökből is. Zöldséges formában remek köretként szolgálhat. Gyerekkorom egyik kedvence volt nyaranként a felvert tojáshabhoz kevert… Tovább »

Remek köret 10 perc alatt: fokhagymás párolt spenót (LOW CARB, MINDENMENTES)

A spenót egy elég megosztó étel. Valaki vagy szereti, vagy nem. Nálunk szerencsére nagy kedvenc, ezért nem csak főzelék formájában kerül asztalra. Nagyon szeretjük párolva is, remek körete frissen sülteknek vagy halaknak is. Arra érdemes figyelni, hogy a friss spenót párolás közben sokat veszít a térfogatából, ezért minimum fél kilónyi friss spenótot kell számolni fejenként… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!