Chez Sandra

TATÁR BEEFSTEAK

Tatár beefsteak, vagy tatárbifsztek, teljesen mindegy, az íze a fontos. Nagyon szeretjük. Vagyis ez így nem is teljesen igaz, több ez mint szeretés, inkább imádja a család. Akár előételként, akár egy komplett vacsoraként megállja a helyét.
Eredetileg egy hosszas, többnapos folyamattal készül, a húst finom pácba tesszük, és végül többször átdaráljuk (attól függően mennyire szeretnénk pépesre a masszánkat.)

Azonban van úgy, hogy hirtelen ötlettől vezérelve aznapra szeretnénk, akkor a nem a több napos pácolással készülőt választom, hanem  a villám verziót.

HOZZÁVALÓK
350 gramm 5%-os zsírtartalmú darált marhahús
só, 
frissen őrölt tarka bors, 
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
finomra vágott póréhagyma vagy egy bő marok snidling,
1 evőkanál kapribogyó,
1 teáskanál dijoni mustár, 
1 evőkanál worchester szósz
1 teáskanál szója szósz
1 teáskanál paradicsomkoncentrátum
2 tojás
ELKÉSZÍTÉS
A ledarált marhahúst tegyük egy nagyobb üvegtálba. Adjuk hozzá a kapribogyót, majd villával “törjük át”, forgassuk össze. A fűszereket adjuk hozzá, majd üssük hozzá a két tojást és jó alaposan dolgozzuk össze. Akkor jó, amikor már egy egységes, homogén masszát kapunk.
Keverhetünk még hozzá egy-két csepp konyakot, Sherryt, sőt, sörhabot is mivel ezek lazítják és világosabbá teszik a húspépünket. 
A kész masszát legalább egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek.
Bordeaux-i vörösborral, és pirítóssal tálaljuk! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. szerintem ha nem is pácolod, azért egy óránál kicsit több kell, hogy összeérjen az íze, de azért kipróbálom, mert mi még ilyen villámverziót nem csináltunk 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!