Már több vinaigrette recept is van a blogon, a mostani is egy nagyon egyszerű lett, a szabályként tartott 3:1 betartásával. Vagyis 3 rész olajat, és 1 rész ecetet kevertem össze. Remekül fedobja a salátákat, de fontos, hogy csak közvetlenül tálalás előtt öntsük rá!
A szósz befőttesüvegben akár egy hónapig is eltartható hűtőben!
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
3 ek szőlőmagolaj
1 ek modenai balzsamecet
1 kk dijoni mustár
1 kk frissen tört koriandermag
frissen őrölt tarka bors
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat habverő vagy villa segítségével homogén szósszá keverjük, majd ízesítjük a fűszerekkel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: