Quiche (ejtsd: kis) a francia konyha, ezen belül is Alsace egyik igen kedvelt étele. Nálunk most egy glutén-, és tejmentes verziója készült, amely alapját egy elő/vakon sütött kosár adja, melybe később egy tojásos- rizstejszínes- szalonnás töltelék kerül.
A glutén-, tej-, és fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
A tésztához
150 gramm lenmagliszt
50 gramm hajdinaliszt
1 tojás
2 evőkanál olívaolaj
½ kávéskanál só
kb ½ dl víz
A töltelékhez:
100 gramm füstölt szalonna
3 tojás
1/2 póréhagyma
20 cl rizstejszín
só, bors, őrölt szerecsendió
1 marék apróra vágott petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Keverjük össze a liszteket a tojást és a sót. Alaposan gyúrjuk össze a víz hozzáadagolásával. Nyújtsuk ki egy lisztezett nyújtólapon, majd nyomkodjuk egy 20 cm átmérőjű pitesütő formába (én szilikont használok, azt nem kell sem lisztezni, sem sütőpapírral kibélelni).
Fedjük le sütőpapírral, és öntsük rá a sütőgyöngyöt, vagy a sütésre használt babot.
Az előmelegített sütőben süssük elő 10 perc alatt.
Ezalatt készítsük el a tölteléket:
Aprítsuk fel a póréhagymát, a petrezselymet és a szalonnát. Egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett pároljuk üvegesre a hagymát. Ezalatt egy tálban villával verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a rizstejszínt. Öntsük az üvegesre párolt póréhagymához, keverjük össze, majd ízesítsük a fűszerekkel.
Öntsük a masszát az elősütött tésztára, és a sütőbe visszatolva süssük készre 25 perc alatt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: