1 actifry mérőkanálnyi v. kb 1/2 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
1/2 kk őrölt szerecsendió
frissen őrölt tarka bors
5-6 szál friss petrezselyem
A padlizsánokat mossuk meg, és kockázzuk fel. Tegyük egy tálba, sózzuk meg, majd öntsük fel vízzel. Hagyjuk állni kb 10 percet, majd cseréljük le a barna vizet frissre. (Addig cseréljük amíg elszíneződik a víz!)
Tegyük az actfrybe és öntsünk rá egy mérőkanálnyi olívaolajat. Ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, és állítsuk be 25 percre.
Sütőben is süthetjük, ekkor tegyük egy sütőtálba, locsoljuk meg az olívaolajjal (kb fél decivel), ízesítsük a fűszerekkel ugyanúgy, majd fedjük le alufóliával és 200°C-os sütőben süssük kb fél órát.
A megsült padlizsánkockákat tegyük egy tálba, keverjük hozzá a joghurtot, és a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymagerezdet. Aprítsuk fel a petrezselymet és a felét keverjük bele a joghurtos szószba. Forgassuk össze a megsült padlizsánkockákkal.
Tálaláskor szórjuk meg a maradék petrezselyemmel, és azonnal kínáljuk!
Kommentek