Chez Sandra

CITROMOS KAPROS TILAPIA FILÉ

Nagyon ízletes halfajtára bukkantunk tegnap bevásárlás közben. A neve: TILAPIA. Nem ismertük, de gondoltuk egy próbát megér. Hát nem csalódtunk benne. Nagyon nem. Isteni finom, omlós fehér húsa van, és nem szálkás. De szerencsére nem is szétesős omlós a húsa, így könnyű vele dolgozni. 
TILAPIA – Nílusi Tilápia (Oreochromis niloticus)


Eredetileg Afrikában őshonos halról van szó, amit mostanában Izraelben is tenyésztenek. Európa szerte tenyésztik fínom húsa miatt. Végleges hossza elérheti a 60 centit is, de fogságban inkább a 30 centi jellemző rá. Ez a trópusi eredetű hal Magyarországon leginkább “kéksügér” néven ismert.

És a recept:

HOZZÁVALÓK

1 csomag TILAPIA filé (400 gr)
olivaolaj
citromlé
só,
bors,
kapor

ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütől előmelegítjük 200C fokra.
  2. Egy jénai tálba pakoljuk egymás mellé a fagyasztott TILAPIA filéket. 
  3. Egy kis tálba öntjük az olivaolajat és a citromlevet, majd egy villával addig keverjük (mintha tojást vernék fel), amíg egy homogén egyveleget kapunk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kaprot.
  4. A “pácot” a halfilékre kanalazzuk, és betoljuk a sütőbe. 
  5. Kb fél óra alatt megsül.
  6. Köretként petrezselymes krumplit tálalhatunk


Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!