Chez Sandra

PISKÓTATEKERCS

Ha visszagondolok gyerekkori nyaralásainkra, szint egytől egyig minden emlékben ott van, hogy nagynéném piskótát sütött. Megtöltötte baracklekvárral, és isteni uzsonnát varázsolt belőle egy-kettőre. Ahogy emlékszem, Ő anno nem sütőpapírt használt, hanem “rendes” újságot. De ez az ízén mit sem változtat.

És a recept:
6 egész tojás
6 púpos ek porcukor
6 ek liszt
1 kk sütőpor
1 citrom héja


A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítem.

Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverem. (Kell ennyi idő ahhoz, hogy habkönnyű halványsárga masszát kapjak)



A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverem a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverem a tésztához.
A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe teszem és lejjebb csavarom a hőmérsékletet 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentem a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütöm (tűpróba!).
A kész piskótát tiszta konyharuhára borítom, a sütőpapírt a tetejéről lehúzom, és  a konyharuhával együtt feltekerem. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételem egymás után, mert ilyenkor még nem törik a tészta.  Feltekerve, rácsra téve hagyom a piskótát kihűlni (KONYHARUHÁSTÓL!!!).
A kihűlt piskótát a konyaruhából kitekerem, a belsejét megkenem lekvárral, pudinggal  vagy nutellával és föltekerem és tálra tesszük.. Kb ujjnyi vastag szeletekr vágom, és tálra rakom. Ízlés szerint megszórhatjuk leheletnyi vékonyan porcukorral is.







Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!