Erre a receptre az egyik barátnőm hívta fel a figyelmemet. Nagyon hasonlít a másik kedvenc csokitortánkra
Ez a süti is nagy favorit lett, mert két kedvenc ízem egyesül benne: a csokoládé és a kávé fanyar aromája.
Ez a süti a meg kell kóstolni kategóriába tartozik !
Ez a süti a meg kell kóstolni kategóriába tartozik !
HOZZÁVALÓK
• 22 dkg jó minőségű étcsokoládé
• 22 dkg vaj
• 1 dl közepesen erős kávé
• 16 dkg cukor
• 4 tojás
• 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
• vaj a forma kenéséhez
• tejszínhab a tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukor felével keverjük jó habosra elektromos habverővel. A maradék cukrot, a kávét és a vajat forraljuk fel, és tördeljük bele a csokoládékat, majd keverjük simára.
A csokoládés részt keverjük össze a tojásos “habbal”, és adjunk hozzá két evőkanál teljes kiőrlésű lisztet. Vajazzunk ki egy kb. 25 cm hosszú formát (pl. őzgerincforma), és öntsük bele a masszát.
Egy nagyobb tepsibe tegyünk vizet, és állítsuk bele a formát (gőzfürdő), és 180°Cos sütőben kb. 40-45 percig alatt süssük készre.
Ha langyosra hűlt, öntsük ki a formából, és tegyük hűtőbe egy órára (de azonnal is fogyasztható)
Egy nagyobb tepsibe tegyünk vizet, és állítsuk bele a formát (gőzfürdő), és 180°Cos sütőben kb. 40-45 percig alatt süssük készre.
Ha langyosra hűlt, öntsük ki a formából, és tegyük hűtőbe egy órára (de azonnal is fogyasztható)
Fantasztikusan néz ki! Biztosan fincsi lehet. 🙂
és még finoman fogalmaztál 😉 …
Atyaisten! Ez maga a bűnbeesés! 🙂