Kicsi lányom születésnapjára készült ez a répatorta pillangós kinézetben 🙂
HOZZÁVALÓK
TORTA
250 gr sárgarépa (én 300)
220 gr liszt (én tk)
100 gr barna cukor (én cassonade)
125 gr natur joghurt
2 tojás
1 citrom reszelt héja plusz leve
1 teáskanál sütőpor
CUKORMÁZ
ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat felütjük, külön a sárgáját, külön a fehérjét. A fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, és a liszttel elkevert sütőport is.
- Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a habbá vert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat és citromlevet.
- Határozott mozdulatokkal alulról felfelé egy spatula segítségével összeforgatjuk.
- Egy tortaformát kikenünk olívaolajjal, és egy evőkanál liszttel kilisztezzük, majd a masszát beleöntjük, és 200 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. (TŰPRÓBA!)
A cukormáz: a gasztroemigransok blogban látottak szerint készült.
A kihűlt és a formából kivett kerek tortát magunk elé tesszük, és mintha egy óra lenne, 3-6-9-12 óránál bevágjuk egyforma hosszan.a belső pontok között szintén elvágjuk, így középen egy egyenlő oldalú négyzetet kell kapjunk, ez lesz a pillangó teste.
A darabokat az elkészült cukormázzal beborítjuk, és tálcára helyezzük:
középre a kis négyzetet, majd a “két-két felet” kifordítva szintén mellé.
A pillangó szarva fekete gumicukor.
Kedves Marisz, köszönöm a dicsérő szavakat :)Nagy siker lett a torta is, és bizony nem volt utolsó szempont, hogy egészséges is legyen :)üdv S.
Nagyon ügyes megoldású a pillangó tortád. És csupa egészséges hozzávalóból készült – sárgarépa, nádcukor, joghurt…Gondos anya vagy, figyelsz rá, mit etetsz meg a “kis pillangóddal”.Kívánok neki (nektek) sok boldog szülinapot!
köszönjük 🙂 tegnap ünnepelt a kis drágám
Nagyon jól néz ki a tortád, és ötletes! Nem tudom mikor volt a lányod szülinapja, de Istenke éltesse sokáig!