Kihagyhatatlan “mentes” répatorták húsvétra

A húsvéti asztal egyik nagyon finom fogása a répatorta. Gyönyörű színe, finom íze miatt joggal vívta ki méltó helyét az asztalon. Az egyik legfinomabb dolog ami répából készülhet.

Gyors, pofonegyszerű, elronthatatlan! 

Ha még nem próbáltad íme négy recept, amelyek a különböző “mentes” diétákban is fogyaszthatóak!

KAKAÓS RÉPATORTA 

(glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

A nagy kedvencünk!

HOZZÁVALÓK

3 egész tojás

200 gramm darált mandula

200 gramm megtisztított, és apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa

50 gramm cukrozatlan holland kakaó

150 gramm eritritol

1 tk sütőpor

1 kk őrölt fahéj

1 kk őrölt gyömbér

1 csipet só

1/2 kk őrölt szerecsendió

1 vaníliarúd kikapargatott belseje

1 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja

TOVÁBB AZ ELKÉSZÍTÉSHEZ »»

 

GLUTÉNMENTES RÉPATORTA

(glutén-, szója-, fehér cukormentes)

Amennyiben a tetejére laktózmentes margarinból és nyírfaporcukorból készítjük a krémet, úgy a laktózmentes diétákban is fogyasztható!



HOZZÁVALÓK
 

150 gramm megtisztított sárgarépa

1/2 kezeletlen héjú narancs héja és leve

70 gramm nyírfacukor

2 egész tojás

12,5 cl olívaolaj

1 csipet só

1/2 kk vaníliaaroma

1/2 kk őrölt fahéj

1/2 kk őrölt gyömbér

1/4 kk őrölt szerecsendió

50 gramm kukoricadara

10 gramm rizsliszt

10 gramm kukoricaliszt

20 gramm darált mandula

30 gramm kukoricakeményítő

1 ek gluténmentes sütőpor

1/2 kk szódabikarbóna

A tetejére:

2 ek mascarpone

2 ek philadelphia natúr krémsajt

1 ek nyírfaporcukor

1/2 kezeletlen héjú lime leve és reszelt héja

 

TOVÁBB AZ ELKÉSZÍTÉSHEZ »»

KÖNNYŰ GLUTÉN- ÉS TEJMENTES RÉPATORTA

(glutén-, szója-, fehér cukor-, tejmentes)

Glutén-, és tejmentes verzió eritritollal kb fél óra alatt (8-10 perc az összeállítása, és 20-22 perc alatt sütőtől függően a sütési ideje).

 
HOZZÁVALÓK
 
260 gramm megtisztított és lereszelt sárgarépa
2 egész tojás
125 gramm eritritol vagy 100 gramm nádcukor
50 gramm hajdina liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
130 gram darált mandula
3 cl olívaolaj 
1 csipet só
1 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
1 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja
nyírfaporcukor a szórásához
 
 
TOVÁBB AZ ELKÉSZÍTÉSHEZ »»
 
 

CITROMOS RÉPATORTA TÚRÓS KRÉMMEL

(glutén-, szója-, laktóz-, fehér cukormentes)

Citrom-répa-túró… a remek kombó!

 

HOZZÁVALÓK

 

A piskótához:

195 gramm sárgarépa

125 gramm rizsliszt

120 gramm méz

60 gramm laktózmentes vaj

2 kis tojás

2 ek limelé

2 tk sütőpor

1 kk vaníliaaroma

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

csipet só

A krémhez:

1,25 dl mandulatej

12,5 dkg laktózmentes túró

1 kisméretű tojás

1 ek cukor v. 1,5 ek eritritol

1/2 ek kukoricakeményítő

1 ek porxukor v. porcukor

1/2 ek citromlé

1/2 kk vaníliaaroma

1/8 kk só

TOVÁBB AZ ELKÉSZÍTÉSHEZ »»

Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljuthasson. Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel (hetente 1 alkalommal) postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Címkék: ,
Tovább a blogra »