A húsvéti asztal egyik nagyon finom fogása a répatorta. Gyönyörű színe, finom íze miatt joggal vívta ki méltó helyét az asztalon. Az egyik legfinomabb dolog ami répából készülhet.
Gyors, pofonegyszerű, elronthatatlan!
Ha még nem próbáltad íme négy recept, amelyek a különböző “mentes” diétákban is fogyaszthatóak!
A nagy kedvencünk!
HOZZÁVALÓK
3 egész tojás
200 gramm darált mandula
200 gramm megtisztított, és apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa
50 gramm cukrozatlan holland kakaó
150 gramm eritritol
1 tk sütőpor
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
1 csipet só
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
1 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja
Amennyiben a tetejére laktózmentes margarinból és nyírfaporcukorból készítjük a krémet, úgy a laktózmentes diétákban is fogyasztható!
150 gramm megtisztított sárgarépa
1/2 kezeletlen héjú narancs héja és leve
70 gramm nyírfacukor
2 egész tojás
12,5 cl olívaolaj
1 csipet só
1/2 kk vaníliaaroma
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt gyömbér
1/4 kk őrölt szerecsendió
50 gramm kukoricadara
10 gramm rizsliszt
10 gramm kukoricaliszt
20 gramm darált mandula
30 gramm kukoricakeményítő
1 ek gluténmentes sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
Glutén-, és tejmentes verzió eritritollal kb fél óra alatt (8-10 perc az összeállítása, és 20-22 perc alatt sütőtől függően a sütési ideje).
Citrom-répa-túró… a remek kombó!
HOZZÁVALÓK
A piskótához:
195 gramm sárgarépa
125 gramm rizsliszt
120 gramm méz
60 gramm laktózmentes vaj
2 kis tojás
2 ek limelé
2 tk sütőpor
1 kk vaníliaaroma
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
csipet só
A krémhez:
1,25 dl mandulatej
12,5 dkg laktózmentes túró
1 kisméretű tojás
1 ek cukor v. 1,5 ek eritritol
1/2 ek kukoricakeményítő
1 ek porxukor v. porcukor
1/2 ek citromlé
1/2 kk vaníliaaroma
1/8 kk só
Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljuthasson. Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: