A húsvéti asztal egyik nagyon finom fogása a répatorta. Gyönyörű színe, finom íze miatt joggal vívta ki méltó helyét az asztalon. Az egyik legfinomabb dolog ami répából készülhet.
Gyors, pofonegyszerű, elronthatatlan!
Ha még nem próbáltad íme négy recept, amelyek a különböző “mentes” diétákban is fogyaszthatóak!
KAKAÓS RÉPATORTA
(glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)
A nagy kedvencünk!
HOZZÁVALÓK
3 egész tojás
200 gramm darált mandula
200 gramm megtisztított, és apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa
50 gramm cukrozatlan holland kakaó
150 gramm eritritol
1 tk sütőpor
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
1 csipet só
1/2 kk őrölt szerecsendió
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
1 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja
GLUTÉNMENTES RÉPATORTA
(glutén-, szója-, fehér cukormentes)
Amennyiben a tetejére laktózmentes margarinból és nyírfaporcukorból készítjük a krémet, úgy a laktózmentes diétákban is fogyasztható!
150 gramm megtisztított sárgarépa
1/2 kezeletlen héjú narancs héja és leve
70 gramm nyírfacukor
2 egész tojás
12,5 cl olívaolaj
1 csipet só
1/2 kk vaníliaaroma
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt gyömbér
1/4 kk őrölt szerecsendió
50 gramm kukoricadara
10 gramm rizsliszt
10 gramm kukoricaliszt
20 gramm darált mandula
30 gramm kukoricakeményítő
1 ek gluténmentes sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
2 ek mascarpone
2 ek philadelphia natúr krémsajt
1 ek nyírfaporcukor
1/2 kezeletlen héjú lime leve és reszelt héja
KÖNNYŰ GLUTÉN- ÉS TEJMENTES RÉPATORTA
(glutén-, szója-, fehér cukor-, tejmentes)
Glutén-, és tejmentes verzió eritritollal kb fél óra alatt (8-10 perc az összeállítása, és 20-22 perc alatt sütőtől függően a sütési ideje).
CITROMOS RÉPATORTA TÚRÓS KRÉMMEL
(glutén-, szója-, laktóz-, fehér cukormentes)
Citrom-répa-túró… a remek kombó!
HOZZÁVALÓK
A piskótához:
195 gramm sárgarépa
125 gramm rizsliszt
120 gramm méz
60 gramm laktózmentes vaj
2 kis tojás
2 ek limelé
2 tk sütőpor
1 kk vaníliaaroma
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
csipet só
A krémhez:
1,25 dl mandulatej
12,5 dkg laktózmentes túró
1 kisméretű tojás
1 ek cukor v. 1,5 ek eritritol
1/2 ek kukoricakeményítő
1 ek porxukor v. porcukor
1/2 ek citromlé
1/2 kk vaníliaaroma
1/8 kk só
Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljuthasson. Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel (hetente 1 alkalommal) postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek