Szerintem nincs olyan alkalom amihez ne illene egy finom csokoládétorta. Ahogy az a lenti receptek számából is látszik, elég gyakran sütöm őket. Azt hiszem hamarosan megint megsütöm valamelyiket, mert itt az ideje a maradék csoki télapók eltüntetésének.
Úgyhogy jöjjön is néhány minimum gluténmentes és hozzáadott cukortól mentes recept:
KÓKUSZOS CSOKOLÁDÉTORTA
(glutén-, liszt-, tej-, laktóz-, szója-, tojásmentes)
HOZZÁVALÓK
400 gramm kókusztej
150 gramm eritritol v. 125 gramm nyírfacukor
150 gramm rizsliszt
100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé (mentes!)
50 gramm kókuszreszelék
10 gramm cukrozatlan kakaópor
tetejére:
2 dl növényi tejszínhab
4 púpos evőkanál csokoládékrém
CSOKOLÁDÉTORTA FÉL ÓRA ALATT
(glutén-, tejmentes)
HOZZÁVALÓK
100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé
110 gramm darált mandula
100 gramm eritritol v. 80 gramm cukor
4 nagy tojás
3 ek kókusztej
1 tk citromlé
1 kk só
1 kk sütőpor
A krémhez:
250 ml kókusztejszín
2 ek cukrozatlan holland kakaó
5 ek porXukor v. 3 ek porcukor
1/2 csomag (10 gramm) dr Oetker expressz zselatin fix
gyümölcsök a tetejére
CSOKOLÁDÉTORTA KEVESEBB MINT FÉL ÓRA ALATT
(glutén-, liszt-, tejmentes)
HOZZÁVALÓK
100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé
110 gramm darált mogyoró
100 gramm eritritol v. 80 gramm cukor
4 nagy tojás
3 ek víz
1 kk sütőpor
CSOKOLÁDÉTORTA (GYORSAN)
(glutén-, liszt-, laktózmentes)
HOZZÁVALÓK
200 gramm glutén-, laktózmentes csokoládé
125 gramm laktózmentes vaj
125 gramm cukor v. 150 gramm eritritol
50 gramm kukoricakeményítő (maisena) +1 ek a formához
4 nagy tojás
1 kk vaníliaaroma
tetejére reszelt csokoládé, reszelt kezeletlen héjú citromhéj, porXukor
CSOKOLÁDÉTORTA FÉL ÓRA ALATT
(glutén-, laktózmentes)
HOZZÁVALÓK
250 gramm glutén-, laktózmentes csokoládé
100 gramm laktózmentes krémsajt
15 gramm kukoricakeményítő (maisena)
80 gramm eritritol vagy 65 gramm cukor
4 nagy tojás
tetejére: porcukor/porXukor, kezeletlen héjú citrom (elhagyható!
LISZTMENTES CSOKOLÁDÉTORTA MÁLNÁS HABBAL
(glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
HOZZÁVALÓK
200 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
100 gramm eritritol (v. 80 gramm cukor)
80 gramm kukoricakeményítő
80 gramm vaj
3 db tojás
1 csipet só
1 kk vaníliaaroma
1 kk őrölt fahéj
100 gramm málna + pár szem a tetejére
2,5 dl tejszín
1 ek eritritol
1 zacskó dr oetker habfixáló
CSOKOLÁDÉTORTA EPRES-BAZSALIKOMOS HABBAL
(liszt-, és tejmentes)
HOZZÁVALÓK
4 egész tojás
100 gramm eritritol
100 gramm glutén-, tejmentes csokoládé
30 gramm tej-, és laktózmentes margarin
1 csipet só
1 kk vaníliaaroma
25 gramm burgonyakeményítő
100 gramm eper + pár szem a tetejére
4-5 levél bazsalikom
3 dl növényi tejszín
1 ek eritritol
1 zacskó dr oetker expressz zselatin fix
CSUPA CSOKOLÁDÉS LISZTMENTES CSOKOLÁDÉTORTA FÉL ÓRA ALATT
(glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
HOZZÁVALÓK
A tortához:
200 gramm gluténmentes csokoládé
4 egész tojás
20 gramm gluténmentes kukoricakeményítő (Maizena)
125 gramm eritritol (v. 100 gramm cukor)
50 gramm olívaolaj
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
A krémhez:
100 gramm étcsokoládé
150 ml tejszín
250 gramm mascarpone
2 ek cukrozatlan holland kakaó
5 ek eritritol v. 3 ek nádcukor
gyümölcsök a tetejére
HABKÖNNYŰ CSOKOLÁDÉTORTA
(glutén-, tej-, és fehér cukormentes)
HOZZÁVALÓK
125 gramm glutén-, és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé
125 gramm eritritol vagy 100 gramm cukor
50 gramm darált mandula
12,5 cl kókusztej
2 ek kókusztejszín
1 ek kókuszliszt
1 tk vaníliakivonat
4 egész tojás
1/2 kezeletlen héjú narancs lereszelt héja, és egy kocka csokoládé (a díszítéshez)
CSOKOLÁDÉTORTA KEVESEBB MINT FÉL ÓRA ALATT
(glutén-, liszt-, tejmentes)
HOZZÁVALÓK
4 egész tojás
125 gramm glutén- és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé
12,5 cl kókusztejszín
70 gramm darált mandula
150 gramm eritritol
1 tk vaníliaaroma
MENNYEI LISZTMENTES CSOKOLÁDÉTORTA
(glutén-, liszt-, tejmentes)
HOZZÁVALÓK
125 gramm glutén- és tejmentes csokoládé
4 egész tojás
65 gramm darált mandula
150 gramm eritritol (v. 80 gramm cukor)
14 cl növényi tejszín
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
LISZTMENTES NARANCSOS CSOKOLÁDÉTORTA FÉL ÓRA ALATT
(glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
HOZZÁVALÓK
190 gramm gluténmentes tejcsokoládé
125 gramm eritritol vagy 100 gramm cukor
50 gramm darált mandula
4 egész tojás
130 gramm vaj
1/2 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja (a díszítéshez)
GYORS, EGYSZERŰ, LISZTMENTES CSOKOLÁDÉTORTA
(glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
HOZZÁVALÓK
250 gramm gluténmentes csokoládé
3 egész tojás
50 gramm darált mandula
1 kk sütőpor
100 gramm eritritol (v. 80 gramm cukor)
80 gramm vaj
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
nyírfaporcukor a szóráshoz
LISZTMENTES CSOKOLÁDÉTORTA FÉL ÓRA ALATT
(eritritollal készül, glutén-, lisztmentes)
HOZZÁVALÓK
200 g étcsokoládé (gluténmentes)
125 g eritritol v. 100 gramm nádcukor
4 egész tojás
2 evőkanál darált mandula
60 g vaj
1 csipet só
1 kk őrölt fahéj
1 vaníliarúd kikapargatott belseje (elhagyható!)
CSOKOLÁDÉTORTA KÓKUSZOS MANGÓKRÉMMEL ÉS LEVENDULÁVAL
(glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
1 pohár natúr joghurt (Nálam szójajoghurt)
1/2 joghurtos pohárnyi olívaolaj
2 egész tojás
1 joghurtos pohárnyi nyírfacukor
1 joghurtos pohárnyi kukoricadara
1,5 joghurtos pohárnyi darált mandula
2 kk szódabikarbóna
85 gramm glutén és cukormentes csokoládépasztilla
2 ek cukrozatlan kakaó
1 csipet só
1 ek nyírfaporcukor
1 mangó
1 ek nyírfacukor
20 ml natúr kókuszkrém (cocomas)
levendula
kezeletlen héjú lime héja
CSOKOLÁDÉTORTA
(nyírfacukros, liszt-, gluténmentes)
2 egész nagyobb tojás
1 tk vaníliaaroma
1 csipet só
40 gramm nyírfacukor
40 gramm darált mogyoró
40 gramm cukrozatlan holland kakaó
1 marék csokoládépasztilla
40 gramm vaj
ÁFONYÁS-KÓKUSZOS-CSOKOLÁDÉTORTA
(low carb, glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)
3 egész tojás
80 gramm eritritol
1 tk vaníliaaroma
100 gramm (cukormentes) étcsokoládé
100 gramm aszalt áfonya
100 gramm kókuszreszelék
EXPRESSZ CSOKOLÁDÉTORTA
(glutén-, lisztmentes)
100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
60 gramm vaj
60 gramm nyírfacukor (xylitol)
30 gramm kukoricakeményítő
1 csipet só
2 egész tojás
8-10 szem dió (elhagyható)
CSOKOLÁDÉTORTA
(liszt-, glutén-, hozzáadott cukormentes)
230 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
100 gramm vaj
120 gramm xylitol
1 kk vaníliakivonat
20 gramm (cukrozatlan) kakaó
80 gramm darált mandula
4 egész közepes tojás
FRANCIA CSOKOLÁDÉTORTA
(glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
100 gramm nyírfacukor v. 125 gramm eritritol
200 gramm gluténmentes keserű csokoládé
150 gramm kockázott vaj
25 gramm darált dió
25 gramm kukoricakeményítő (Maizena)
2 tk vaníliakivonat
5 db tojás
1 csipet só
CSOKOLÁDÉTORTA NARANCSOS TÚRÓVAL TÖLTVE (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
200 gramm túró
100 gramm tejföl
40 gramm nyírfacukor
20 gramm kukoricakeményítő
1 db tojás
1 db bio narancs
A csokoládés réteghez:
150 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
80 gramm vaj
80 gramm nyírfacukor
2 db tojás
40 gramm kukoricakeményítő
ALAKBARÁT TORTA EPERPÜRÉVEL KEVESEBB MINT FÉL ÓRA ALATT
(glutén-, liszt-, tejmentes, low-carb)
HOZZÁVALÓK
5 egész tojás
4 púpos evőkanálnyi darált mandula
1 evőkanálnyi cukrozatlan holland kakaó
2 evőkanálnyi víz
100 gramm eritritol (v. 125 gramm cukor)
Tetejére:
100 gramm eper
csokoládés menta a tetejére (elhagyható!)
És ha már a csokoládétortáknál járunk, a finom browniek mellett se menjünk el!
ALAKBARÁT (LISZTMENTES) BROWNIE
(glutén-, liszt-, fehér cukormentes)
50 gramm vaj
10 gramm cukrozatlan holland kakaó
100 gramm (cukrozatlan) csokoládé
2 egész tojás
60 gramm pörkölt, darált mogyoró
csipet só
1 tk vaníliaaroma
30 gramm eritritol
EPRES BROWNIE
(glutén-, lisztmentes)
60 gramm magas kakaótartalmú (cukormentes) étcsokoládé
60 gramm vaj
120 gramm eritritol
40 gramm kukoricakeményítő
15 gramm holland kakaó
1 tk vaníliaaroma
1 egész tojás
csipet só
1 kk sütőpor
100 gramm eper
BÖGRÉS BROWNIE
(nyírfacukorral készülő, glutén-, liszt-, tejmentes)
(A bögre = 250 ml)
4 egész tojás
1 bögre darált pörkölt mogyoró
2 bögre darált mandula
1 bögre nyírfacukor
1/2 bögre cukrozatlan holland kakaó
1/2 bögre rizsolaj
1 bögre víz
pici só
1 csomag sütőpor
1 bio narancs
MENNYEI BROWNIE KEVESEBB MINT 15 PERC ALATT
(glutén-, tej-, fehér cukormentes)
HOZZÁVALÓK (egy 18 cm-es formához)
4 ek lenmagliszt
4 ek darált mandula
6 ek nyírfacukor v. 8 ek eritritol
4 ek kakaó
6 ek kókuszolaj
6 ek kókusztej
2 egész tojás
1 kk őrölt fahéj
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
TRIPLACSOKIS BROWNIE
(glutén-, szója-, cukor-, laktózmentes)
HOZZÁVALÓK
100 + 20 gramm csokoládé
70 gramm rizsliszt
70 gramm nyírfacukor v. 50 gramm eritritol
70 gramm laktózmentes margarin
1 kk vaníliaaroma
4 közepes tojás
tetejére kb 20-20 gramm fehér és étcsokoládé
Ha tetszett a poszt köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel, barátaiddal is! Ha nem szeretnél ezentúl lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti(!) rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek