Mint már a blogon korábban is említettem, sokáig nem igazán kedveltük a májat. Azonban az utóbbi időben hetente egyszer biztosan asztalra kerül valamilyen formában, mivel az egyik legkönnyebben és az egyik legolcsóbban beszerezhető alapanyag, arról nem is beszélve, hogy igazi “vasbomba”.
Szerintem igazi “szuper alapanyag”, mivel rengetegféleképpen elkészíthető: sütőben, serpenyőben, bepanírozva, de akár a reggeli pirítósra is kenhető krémként.
Most pedig következzék 10 májból készült minimum glutén-, liszt-, tej-, hozzáadott cukortól mentes fogás!
HOZZÁVALÓK
400 gramm (szárnyas) máj
3 ek magos mustár
1 marék friss kakukkfű
2 ek olívaolaj
3 nagy paradicsom
3-4 bazsalikomlevél
só, frissen őrölt tarka bors
HOZZÁVALÓK
350 gramm (szárnyas)máj
150 gramm csiperkegomba
1 marék zöld olívabogyó
1 nagyobb paradicsom
2 ek olívaolaj,
1 fej új(főző)hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek provence-i fűszerkeverék
1 db babérlevél
só, frissen őrölt tarka bors
100 gramm csirkemáj
2 ek olívaolaj
1 db fokhagymagerezd
1 kisebb articsókaszív (konzerv)
só, bors
100 gramm zöldbab
0,5 db avokádó
1 db paradicsom
1 citrom
1 ek almaecet
1 ek olívaolaj
4 db nagyobb gomba
0,5 db póréhagyma
1 db paradicsom
10 dkg máj
5 dkg reszelt növényi sajt
2-3 ek olívaolaj
1 csipet só,
bors
0,5 tk majoranna
HOZZÁVALÓK
300 gramm csirkemáj
150 gramm mirelit zöldborsó
1 közepes szál póréhagyma
1 tk majoránna
2 tk pirospaprika
só, frissen őrölt tarka bors, késhegynyi őrölt szerecsendió
2-3 ek kókuszzsír
2 db 5-8 centiméteres rozmaringág
2-2,5 dl víz
2 gerezd fokhagyma
HOZZÁVALÓK
350 gramm csirkemáj
4 ek rizstejszín
2 tk dijoni mustár
1 ek olívaolaj
1/4 kk őrölt szerecsendió
1 kk kakukkfű
1 kk majoranna
frissen őrölt tarka bors, csipet só
HOZZÁVALÓK
450 gramm kacsamáj
4 ek kacsazsír
2 db közepes salottahagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 ek majoranna
3 ek zsíros mandulatejszín
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
Ha tetszett a poszt köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel, barátaiddal is! Ha nem szeretnél ezentúl lemaradni az újdonságokról sem, akkor: