Pihenős hétvége – 10 egyszerű, és finom minimum gluténmentes rakott fogás

A dolgos hétköznapok után jó ha a hétvége a családé, és a pihenésé lehet. A hosszas főzőcskézések helyett készítsétek el  valamelyik finom rakott fogást. Előre elkészíthetőek, hűtőben elállnak egy-két napig sütés nélkül is, így aznap csak  sütőbe kell tolni és lehet is teríteni.

Most pedig jöjjön a 10 minimum gluténmentes fenséges rakott fogás:

 

RAKOTT CSICSÓKA

(glutén- liszt- hozzáadott cukormentes)

 

 
HOZZÁVALÓK

400 gramm csicsóka

2 db virsli

2 db tojás

1 dl tej

2 dl tejföl

1 csipet só, bors

Tovább az elkészítéséhez >>

 

MINDENMENTES rakott karalábé

 
 
 
HOZZÁVALÓK

2 közepes karalábé

50 gramm darált marhahús

100 gramm csiperke gomba

1 babérlevél

1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 evőkanál majoránna

1 póréhagyma

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál paradicsomkoncentrátum

só, frissen őrölt tarka bors

4 deci zöldségalaplé

250 gramm növényi joghurt

2 -2 evőkanál szőlőmagolaj

Tovább az elkészítéséhez >>

RAKOTT ZELLER

(liszt-, glutén-, cukor- és tojásmentes)

 

 
HOZZÁVALÓK

600 gramm zellergumó

500 gramm alacsony zsírtartalmú (5%) darált marhahús

100 gramm csiperke gomba

2 paradicsom

0,5 póréhagyma

3 ek szárított bazsalikom

só, frissen őrölt tarka bors

3 ek szőlőmagolaj

2 fokhagymagerezd

1/2 kk őrölt szerecsendió

600 ml natúr joghurt  

Tovább az elkészítéséhez >>

 

RAKOTT ENDÍVIA

(glutén-, liszt-, hozzáadott cukormentes)

 
 
HOZZÁVALÓK
 

4-5 db endívia

50 deka darált marhahús

1 póréhagyma,

2-3 gerezd fokhagyma,

só, bors ízlés szerint,

2 dl tejföl (kispohár),

2 dl barna rizs,(tejfölös pohárnyi)

15 dkg reszelt sajt,

3 evőkanál olívaolaj,

2 darab tojás,

2-3 evőkanál reszelt parmezán  

Tovább az elkészítéséhez >>

 

MINIMAL MOUSSAKA

(glutén-, tojásmentes)

 

 
HOZZÁVALÓK (4 előétel, vagy 2 főétel)
 
 350 gramm darált marhahús

100 ml marha alaplé

1 db közepes paradicsom

1 kk őrölt fahéj

6 db szegfűszeg

1 kk citromos bors

1 kk őrölt szerecsendió

1 csapott ek tárkony

1 kk oregáno

1 tk majoránna

1 db babérlevél

150 gramm dupla koncentrált paradicsomsűrítmény

2 db salotta hagyma

2 deci tejszín

2 tk kukoricakeményítő

1 db közepes fehér padlizsán

2 db (nagyobb) toast kenyér

200 gramm reszelt mozzarella

olívaolaj

Tovább az elkészítéséhez >>

 

Bendőmelengető darált hússal rakott burgonya (MINDENMENTES*)

HOZZÁVALÓK

 

400 gramm darált marhahús 

kb 600 gramm burgonya

1 nagyobb főzőhagyma

2 dl rizstejszín

3 dl rizstej

só, frissen őrölt tarkabors

1 ek zsiradék (nálam most kókuszzsír)

1 púpos ek rizsliszt

1 ek oregano

1 ek bazsalikom

1 ek majoranna

1 vékony gerezd fokhagyma

1 evőkanál keményítő

1 babérlevél

késhegynyi frissen őrölt szerecsendió

Tovább az elkészítéséhez >>

BACONBAN SÜLT RAKOTT BURGONYA

(glutén-, liszt-, tojásmentes)

 
HOZZÁVALÓK (2 főre)
 

4 vékony szelet bacon

2 nagyobb burgonya

1 kecskesajt

2 tk levendulavirág

1-1 kk balzsamecet

só,

frissen őrölt tarka bors

 
Tovább az elkészítéséhez >>
 
 

ILLATOS SERTÉSRAKOTTAS – SPARCHEF DÖNTŐ

(glutén-, liszt-, tojásmentes)

HOZZÁVALÓK
 
200 gramm burgonya
200 gramm darált hús
1 db joghurt
1 db alma
2 ek rizs
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
1 tk nádcukor
1/4 db póréhagyma
8+ 6 db szegfűszeg
1 db babérlevél
1 tk só
1 tk rozmaring
2-3 csavarásnyi őrölt tarkabors
1 kk őrölt fahéj
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szerecsendió
 
Tovább az elkészítéséhez >>
 
 

30 PERCES PASTA SUTA (mindenmentes)

 
HOZZÁVALÓK
 

30 deka mindenmentes száraztészta

7 deci paradicsomlé

10 deka apróra vágott húsos bacon

fél póréhagyma

10 deka gomba

10 deka reszelt (növényi) sajt

1 marék friss bazsalikom

1 csipet oregánó

1 ek worchester szósz

1 babérlevél,

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

só, bors

Tovább az elkészítéséhez >>
 
 
Végezetül pedig nem egy, hanem két recepttel jöjjön a pásztorpite:

 

(FRANCIA) HACHIS PARMENTIER – TRADICIONÁLIS RECEPT

(glutén-, liszt-, cukor-, tojásmentes)

 
 
HOZZÁVALÓK

600 gramm burgonya

100 ml tej

2 ek creme fraiche vagy tejszín

40 gramm reszelt gruyere sajt

60 gramm reszelt mozzarella

50 gramm vaj (darabokra vágva)

1 salotta hagyma

2 ek olívaolaj

350 gramm darált marhahús (5%os)

20 ml paradicsomszósz

só, frissen őrölt tarka bors

0,5 kk őrölt szerecsendió

1 babérlevél

3 ek kukoricadara

Tovább az elkészítéséhez >>
 

Maradékhasznosítás: hachis parmentier

(mindenmentes*)

 
 

HOZZÁVALÓK

A krumplis réteghez:

500 gramm krumpli 

só, frissen őrölt tarka bors, késhegynyi őrölt szerecsendió, 1 babérlevél

2 ek jó minőségű olívaolaj

A húsos réteghez:

250 gramm levesben főtt marhahús 

1 vékony szál póréhagyma 

1 vékony gerezd fokhagyma 

2 evőkanál olívaolaj

3 darab levesben főtt sárgarépa  

1 teáskanál pirospaprika

1-1 kávéskanál kakukkfű, rozmaring, bazsalikom 

só, bors

 
Tovább az elkészítéséhez >>
 
 

Ha tetszett a poszt köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel, barátaiddal is! Ha nem szeretnél ezentúl lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti(!) rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Tovább a blogra »