Meringue, azaz magyarul habcsók nálunk a karácsony egyik kötelező eleme. Emlékszem régebben a rózsaszín és fehér karikákra, melyekre kis kötözőzsineget tettünk, és fára akasztottuk. Néha “véletlenül” törtünk el párat, mert azokat már idő előtt meg lehetett falatozni 😉
Bár manapság már nem tesszük fára (miért is nem?!), de a karácsonyi sütemények között fix helye van. Így legalább jól el lehet használni a karácsonykor felhalmozódó tojásfehérjéket is.
A következőkben néhány glutén-, liszt-, és tejmentes habcsókreceptet mutatok!
HOZZÁVALÓK
2 tojásfehérje (68 gramm)
50 gramm kristálycukor
50 gramm porcukor
2 ek limelé
1 tk kukoricakeményítő
HOZZÁVALÓK
4 db tojásfehérje
60 gramm kókuszvirágcukor
3 ek kókuszreszelék
1/2 kk limelé
Receptet ide kattintva találtok: https://chezsandra.cafeblog.hu/2013/06/17/meringue/
2 tojásfehérje
2 csepp lime lé
60 gramm nyírfacukor v. cukor
1 csipet só
lime héj
HOZZÁVALÓK
2 tojásfehérje
200 gramm porcukor
2 ek citromlé
4 gramm kukoricakeményítő
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: