Alma, fahéj, vanília, csokoládé. Négy remekül passzoló íz, amely pillanatok alatt “otthonillattal” tölti be a házat.
A következő (kevés hozzávalós gyors fogás kategóriába kerülő) sült almához nincs is szükség más hozzávalóra (zsiradékra és fűszerre igen), pofonegyszerűen elkészíthető, így akár egy tartalmas fogás után is tálalhatjuk, de a karácsonyi menü része is lehet. Nem mellékesen, a különböző mentes diéták összehangolásában is jól jöhet.
Magában is finom, de fagylalt vagy csokoládékrémmel is kínálhatjuk!
A low carb, low fat és – csokoládétól függően – a mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
6 db alma
12 kocka csokoládé
6 db fahéjrúd
6 x 1/2 kk vaniliaaroma
1 ek zsiradék (kókuszzsír)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Az almákat tisztítsuk meg, szedjük ki a magházat, és tegyük egy kókuszzsírral kikent sütőtálba. Tegyünk a kivájt lyukakba egy-egy fahéjrudat és egy-egy kocka csokoládét. Csepegtessünk rá egy kevés vaníliaaromát, és reszeljük rá a maradék csokoládét.
Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre!
Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod barátaiddal is!
Ha pedig nem szeretnél a későbbiekben lemaradni az újdonságokról sem, akkor: