A reggeli pirítósra szánt hagyományos vaj-lekvár helyett érdemes kikeverni ezeket a gyorsan, könnyen elkészíthető, nem utolsó sorban kevés hozzávalókból készülő minimum gluténmentes krémeket!
HOZZÁVALÓK
A sült padlizsánhoz:
2 közepes méretű padlizsán
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
4 kis rozmaringág
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió
ízesítéshez:
1 tk dijoni mustár
só, frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
50 gramm növényi tejszín
(ízlés szerint még fokhagyma)
HOZZÁVALÓK
1 érett avokádó
2 nagyobb főtt tojás
1 gerezd fokhagyma
1 tk limelé
1/2 kk cayenne bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
só, bors ízlés szerint
HOZZÁVALÓK
450 gramm kacsamáj
4 ek kacsazsír
2 db közepes salottahagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 ek majoranna
3 ek zsíros mandulatejszín
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
200 gramm (hús- vagy zöldség)levesben főtt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 tk laktózmentes tejföl
1/2 kk dijoni mustár
1 kk kapor
só, frissen őrölt tarka bors
200 gramm zöldborsó
1 kisebb fokhagymagerezd
fél lime leve
só, frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi cayen bors
1 tk szőlőmagolaj
200 gramm (hús)levesben főtt zeller
1 ek natúr joghurt
1 tk reszelt torma
1 kisebb gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt tarka bors,
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
snidling
1 tojás
10 gramm szobahőmérsékletű vaj
2 tk natúr joghurt
1/2 kk dijoni mustár só, őrölt fehér bors
100 gramm roquefort sajt
2 ek creme fraiche v. tejföl
1 db alma
1 csipet bors
1 tk méz v. nyírfaporcukor
20 dkg lazac,
5 dkg vaj
2 ek creme fraiche v. tejföl
1 ek torma
1 ek citromlé
só, bors,
400 gramm főtt cékla
2 közepes salotta hagyma
1 marék friss bazsalikom
6 ek mogyoróolaj
60 gramm reszelt parmezán
0,5 kk só
3-4 csavarásnyi frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
160 gramm olajos tonhal (konzerv)
80 gramm ricotta
20 gramm kapribogyó
1 ek sós vaj
2 ek citromlé
2 db tojás
1 marék bazsalikom
só, bors, őrölt szerecsendió
HOZZÁVALÓK
200 gramm kesudió (sómentes)
4 ek növényi tej (nálam rizstej)
1 ek citromlé
1 ek almaecet
6-8 szem kimagozott olívabogyó
1/2 gerezd fokhagyma
só,
tetejére: frissen őrölt tarka bors, snidling
Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod barátaiddal is!
Ha pedig nem szeretnél a későbbiekben lemaradni az újdonságokról sem, akkor: