Chez Sandra

Fehérboros sertéspofa fél óra alatt (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes)

A szeptemberi hűvösebb idő beköszöntével – a nyári “kánikulatúlélős” gyors fogások után – nálunk ismét asztalra kerültek a szószos finomságok. Ezt a gyorsan és könnyen elkészíthető  fogást biztosan többször is elkészítem majd, mert egyszerűsége miatt a kevés hozzávalós gyors fogások kategóriában is megállja a helyét. 

Ha mód van rá, érdemes előző este bepácolni a húsdarabkákat, mert akkor biztosan lesz idő arra, hogy összeérjenek az ízek, így másnap “csak” sütni kell. Ha nincs erre mód, akkor is próbáljunk meg legalább fél órát rászánni a pácolásra, mert megéri! 

 

 
 

A glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!

 

HOZZÁVALÓK

 

500 gramm sertéspofa
500 gramm paradicsom
kb 5 centis póréhagyma
2,5 ek méz
2 ek fehérbor
2 ek olívaolaj
1 babérlevél
1 csipet só
1/2 kk szárított fokhagyma
2 nagy csipet kakukkfű ( és még egy kevés a végén a szóráshoz)
egy kevés fehérbors
1 késhegynyni őrölt szerecsendió

 

ELŐKÉSZÍTÉS

 

A húsról egy éles késsel vágjuk le a hártyákat, majd igazítsuk kb egyforma nagyságú darabokra. (így körübelül egyszerre tudnak a darabok átsülni). Tegyük az Actifry sütőtáljába vagy egy hőálló sütőtálba a sertésdarabokat, adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a megtisztított és felkarikázott póréhagymát, a fűszereket, az olívaolajat és a fehérbort. Alaposan masszírozzuk bele a húsba, majd hagyjuk pácolódni lehetőleg fél órán keresztül. (Ha van több időnk, tegyük hűtőbe folpackkal letakarva.)

 

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Vegyük elő a bepácolt húst sütés előtt kb fél órával. Majd tegyük be a keverőlapátot a sütőbe, szórjuk meg még egy kevés kakukkfűvel, időzítsük be 30 percre, és süssük készre a húsokat. 

Ha megsültek a húsdarabkák tegyük ki egy tálra, a zöldségeket – babérlevelet kivéve – pürésítsük össze, és kínáljuk a húsok mellé!

Rizs, quinoa, esetleg zöldségpürék is remekül passzolnak hozzá.

Érdemes megnézni ezeket a köreteket is:

Közel 20 mindenmentes* köret krumpli és rizs helyett

 

A sütési idő a húsdarabok méretétől függően változhat!

 

Most nálunk actifry-ben készült a fogás, de ha nincs ilyen sütő is könnyen elkészíthető az étel. Ebben az esetben érdemes a húst egy hőálló tálban hagyni pácolódni (hiszen ekkor egy csepp finom páclé sem fog kárbaveszni). Sütés elött kb fél órával vegyük elő a húsokat, hogy szobahőmérsékletűek legyenek. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés zsiradékot, és a húsdarabokat 1-1 percig mindkét oldalán kicsit pirítsuk meg. Tegyük vissza a paradicsomdarabokhoz és a póréhagymához, fedjük le egy alufóliával, és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.

 

 

Ha tetszett a poszt, köszönöm ha megosztod barátaiddal is!

Ha pedig nem szeretnél a későbbiekben lemaradni az újdonságokról sem, akkor:

  1. Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre is rákattintasz! 
  2. A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről. 
  3. Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
  4. És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!