HOZZÁVALÓK
800 gramm zöldborsó
200 gramm friss fehér spárga
4 szál újhagyma
kevés friss bazsalikom és/vagy menta
1 ek olívaolaj
egy csipet só
1 babérlevél
1 vékony gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 kevés őrölt tarkabors
ELKÉSZÍTÉS
A spárgát megmossuk, a fás részét letörjük és meghámozzuk. Vágjuk fel kb 2-3 centis darabokra, majd a kifejtett zöldborsóval és az újhagymával együtt tegyük egy hőálló tálba. Adjunk hozzá egy csipet sót és a babérlevelet, a borsot és az őrölt szerecsendiót, majd fokhagymanyomón keresztül nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet is. Öntsük fel annyi forró vízzel amennyi éppen ellepi. Fedjük le és tegyük félre kb 15 percre.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd a leszűrt zöldségeket pár perc alatt – pont roppanósra – pároljuk meg. Öntsük fel annyi lével amennyi éppen ellepi, és adjuk hozzá a megmosott bazsalikomot és/vagy mentát. (A többi levet ne öntsük még ki!)
Egy kevés lével együtt botmixerrel pürésítsük össze a zöldségeket (a babérlevelet ne!). Ha sűrű, adhatunk még hozzá alaplevet.
Tálalásig tartsuk melegen, vagy kínálás előtte melegítsük fel. (Ha túl sűrű lenne , még adjunk hozzá a megmaradt léből.)
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek