Ha megkérdeznénk 10 embert, hogy szereti-e az epret, nagy valószínűség szerint minimum 8-an igennel válaszolnánk. Nálunk nagyon kedvelt, sőt imádott ez a gyönyörű harsogó piros színű, ízletes gyümölcs. Már ha sikerült ízletes szemek találni, mert sokszor eléggé semmilyen ízűekhez lehet csak hozzájutni. Ha mégis sikerül finomakhoz jutni érdemes kipróbálni a következő finomságokat!
HOZZÁVALÓK
100 gramm eper
1 ek víz
1 tk modenai balzsamecet
1 kk eritritol
1 evőkanálnyi friss citromos kakukkfű
frissen őrölt tarka bors
1 kocka (cukormentes) csokoládé
1 kávéskanálnyi zöld citromhéj
150 gramm eper
2 deci kefir
100 gramm eper
50 gramm koktélparadicsom
2 dl kefir
1 egész tojás
80 gramm eper
a tetejére ízlés szerint pl 2 szem eper és magas kakaótartalmú étcsokoládés forgács (elhagyható!)
2 tojásfehérje
200 gramm eper
1 tk vaníliaaroma
4×1 ek cukrozatlan kakaó
200 gramm darált keksz
40 gramm vaj
2 deci kókusztej
125 gramm mascarpone
1,5 deci tejszín
1 zacskó zselatin fix
300 gramm eper
500 gramm eper
120 gramm nyírfacukor
2 ek lime leve
1 tk (2 gramm) agar-agar
60 gramm magas kakaótartalmú (cukormentes) étcsokoládé
60 gramm vaj
120 gramm eritritol
40 gramm kukoricakeményítő
15 gramm holland kakaó
1 tk vaníliaaroma
1 egész tojás
csipet só
1 kk sütőpor
100 gramm eper
200 gramm túró
2 egész tojás
3 ek kókusztej
2 ek kókuszreszelék
1/2 kk fahéj
1 tk vaníliaaroma
fél citrom lereszelt héja
csipet só
2 ek eritritol
tetejére:
150 gramm mascarpone
10 cl tejszín
3 ek kókusztej
kb 2 kocka (cukrozatlan) csokoládé
10 cl tejszín
250 gramm eper
1 ek nyírfaporcukor (elhagyható!)
1 tk vaníliaaroma
HOZZÁVALÓK
500 gramm eper
125 gramm tejszín (laktózmentes)
125 gramm mascarpone (laktózmentes)
néhány habcsók
csokoládés keksz (nálam ez)
néhány mentalevél
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
20 gramm darált mandula
15 gramm kukoricakeményítő
45 gramm eritritol
1 tojás fehérje
1 csipet só
1 kk citromlé
Az epres réteghez:
500 gramm eper
80 gramm eritritol
1 marék bazsalikom
1 zacskó zselatin fix
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: