“Krémsajt” tejmentesen? Bizony, már szerencsére ez is lehetséges. Persze nem egy valódi zsíros krémsajtra kell gondolni, de ez a kenyérkenceként is fogyasztható hamis kesudiókrém könnyen pótolhatja a vegán, vagy a tejmentes diétákban.
Nem is kell hozzá sokminden, és otthon könnyen és egyszerűen elkészíthető, csak időt kell szánni az áztatásra, ami minimum 5-6 óra, de akár egy egész éjszaka is lehet. Kenyérkenceként, de akár zöldségek mellé mártogatósnak is nagyon finom.
A vegán, a vegetáriánus és a mindenmentes, vagyis a glutén-, szója-, tej- tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
A receptben szereplő növényi tej mennyisége szabadon növelhető ha nem lenne elég krémes. Nálunk kenceként nem kellett hozzá több.
HOZZÁVALÓK
200 gramm kesudió (sómentes)
4 ek növényi tej (nálam rizstej)
1 ek citromlé
1 ek almaecet
6-8 szem kimagozott olívabogyó
1/2 gerezd fokhagyma
só,
tetejére: frissen őrölt tarka bors, snidling
ELŐKÉSZÍTÉS
A kesudiót áztassuk be minimum 5-6 órára: tegyük egy tálba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük egy tálas mixerbe a lecsepegtetett kesudiót, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Kezdjük el pürésíteni mindaddíg, míg egy homogén textúrájú krémet nem kapunk.
Snidlinggel és frissen őrölt tarka borssal megszórva kínáljuk!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor:
- Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz biztosan, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!
- A jobboldali oldalsávban lévő Blogkövetés alá ha beírod az e-mail címedet, heti rendszerességgel postaládádban landolhat az értesítő a legújabb bejegyzésekről.
- Bloglovinon is tudsz követni, amit >>IDE<< kattintva, vagy a jobb oldali sávban lévő BLOGLOVIN képre kattintva érhetsz el!
- És természetesen Instagramon is ITT vagyok!
Kommentek