Egyik nagy kedvenc köretünk a Fagot de haricots-verts, vagyis a szalonnába tekert zöldbabkötegek receptje még nem került fel a blogra, pedig méltó helye van a kevés hozzávalós és a gyors fogások kategóriákban is. Nagyon egyszerűen, és gyorsan elkészíthető: csak 3 hozzávaló, zsiradék, fűszerek, és 10 perc kell hozzá!
Én nagyon szeretem ezt az előpárolt változatot használni zöldbabból, mert ezzel tényleg 10 perc alatt asztalra varázsolható ez a finomság.
Köretként, de akár magában, vendégváróként, vagy hidegtálak mellé is remek választás. Azonban érdemes arra figyelni, hogy langyosan, esetleg melegen tálaljuk, mert úgy finom. Ezért ha nagyon nincs sok időnk nyugodtan előre is előkészítetjük: a zöldbabot előző este is meg lehet párolni és bele is lehet tekerni a sonkába mert hűtőbe téve eláll másnapig. Így tálalás elött pár perc alatt csak készre kell sütni.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
Érdemes kipróbálni, és menteni ezt a gyors finomságot, hisz közeleg Húsvét!
HOZZÁVALÓK
400 gramm előpárolt mirelit zöldbab
12 szelet serrano sonka
1 vékony gerezd fokhagyma
frissen őrölt tarka bors
1 ek olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A zöldbabot lobogó sós vízben főzzük éppen roppanósra. (A fent ajánlott zöldbabot használva 2 perc!) Szűrjük le, majd szedjük szét 12 részre.
Tegyünk magunk elé egy szelet sonkát, tegyük rá keresztben az összerendezett zöldbabszálakat és tekerjük fel. (Egy fogpiszkálóval akár össze is tűzhetjük, hogy biztosan ne nyíljon szét, de nem feltétlen szükséges, mert ha óvatosan forgatjuk sütés közben nem fog szétnyílni!)
Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, nyomjuk bele a fokhagymagerezdet, és a “csomagocskák” minden oldalát kb. 2 perc alatt süssük készre.
Melegen, vagy langyosan kínáljuk!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, akkor: